Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
13.9.2018

Vilma Hakala Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

Vilma Hakala on tehnyt kauden Naisten Liigassa 11 maalia, joista neljä elokuussa.

- Valinta on erityisen hieno asia, koska se on pelaajien äänestämä. Olen mielestäni pelannut aika tasaisen hyvin ja maalejakin on tullut. Ehkä senkin takia vastustajat ovat noteeranneet, Hakala naurahtaa.

HJK voitti Naisten Liigan runkosarjan ja avasi yläloppusarjan sunnuntaina 2-0-voitolla TPS:sta. Hakala onnistui myös tuossa ottelussa maalinteossa.

- Olen saanut joukkueessamme aika ison roolin ja olen onnistunut suht tasaisesti. Pelipaikkani on hieman uusi, olen ollut enemmän laidalla winger-tyylisessä roolissa. Siinä tulee paljon yksi vastaan yksi -tilanteita, jotka ovat vahvuuteni. Olen aina pyrkinyt kaventamaan keskelle, että ehdin viimeistelypaikoille, kun pallo tulee toisesta laidasta.

- Haluan nousta vahvasti tekemään maaleja, vaikken olekaan selvä hyökkääjä, Hakala korostaa.

11 maalia takaa Hakalalle tällä hetkellä sarjan maalipörssin jaetun toisen sijan. JyPK:n Gentjana Rochi pitää piikkipaikkaa 17 osumalla.

- En ole asettanut itselleni maalimäärätavoitteita. Aina kun teen maalin, on se hyvä. Tehot, maali tai syöttö, ovat kuitenkin aina tavoite. Haluan olla tehokas.

Ovatko joukkueen kokeneemmat hyökkääjät kuten Essi Sainio ja Hanne Ojanperä kenties opettaneet 22-vuotiaalle jotain erityistä?

- Päämäärätietoisuutta, pitää aina tietää mitä tekee. Olemme mielestäni pelanneet hyvin yhteen ja onnistuneet tekemään erilaisia kuvioita. Olemme kaikki vähän erilaisia ja onnistuneet käyttämään omia ja toistemme vahvuuksia. Haluan koko ajan olla vielä rohkeampi ja päättäväisempi varsinkin viimeisellä kolmanneksella.

- Menen käytännössä päivä kerrallaan, mutta olisihan se hienoa päästä joskus ulkomaille pelaamaan jos mahdollisuus tulee.

Erityisen makea päivä Hakalalle osui elokuun puoliväliin, kun hän viimeisteli ONS:ia vastaan Helsingissä neljä maalia. HJK voitti ottelun 6-1.

- En ollut tainnut aikuisten tasolla koskaan aiemmin tehdä neljää maalia. Tai ehkä kerran naisten Ykkösessä, pelaaja naurahtaa.

Yläloppusarjaa on jäljellä neljä kierrosta ja helsinkiläiset ovat johdossa. HJK kohtaa vielä Åland Unitedin vieraissa, JyPK:n kotona, FC Hongan vieraissa ja PK-35 Vantaan päätöskierroksella kotona.

- Mestaruus on ehdottomasti tavoitteemme. Se on meistä itsestämme kiinni, meidän pitää hoitaa omat pelimme. On hienoa, että kärki on tasainen, silloin jokaisessa pelissä on äärimmäiset panokset. Voittaminenkin tuntuu sitä kautta entistä paremmalta.

- Hyökkäyspelaamisemme oli alkukaudesta hieman kateissa, mutta olemme sen jälkeen pystyneet rakentamaan monipuolisia hyökkäyksiä. Olemme laittaneet aika hyvin paikoista sisään ja puolustaneet vahvasti, Hakala summaa.