Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
Jumbo image

Kaksoisura

Työkaluja siviili- ja pelaajauran yhdistämiseen

Elämää on jalkapallokentän ulkopuolellakin. JPY haluaa auttaa pelaajia löytämään sopivia tapoja yhdistää peliuraa opintoihin sekä pelikenttien ulkopuoliseen työelämään. Pohtimalla ajoissa myös peliuran jälkeistä aikaa, voit tehdä ison investoinnin tulevaisuutesi. Kaksoisura (eng. dual career) on termi, jolla viitataan urheilu-uran ja sen toisen uran yhdistämiseen. Toiseen uraan saattaa kuulua esimerkiksi opintoja tai töitä eri muodoissa ja olennaista on, miten niitä voidaan tehdä peliuran ehdoilla.

Jalkapalloilijan uran aikana kertyy iso työkalupakki taitoja, joista on valtavasti hyötyä myöhemmässä työelämässä. JPY:n tavoitteena on auttaa pelajia tunnistamaan ja sanoittamaan näitä taitoja. Toiveenamme on, että työnantajat ja ympäröivä yhteiskunta ymmärtäisi ja arvostaisi entistä paremmin urheilijoita. Tätä varten olemme kehittäneet muun muassa muiden Pohjoismaisten pelaajayhdistysten kanssa yhdessä CV-työkalun, joka on osa Job4Player -ohjelmaamme.

Teemme yhteistötä myös monien eri oppilaitosten kanssa ja pyrimme löytämään jatkuvasti uusia futareille sopivia joustavia opintopolkuja. Study4Player -osiossa on esiteltynä tällä hetkellä tarjolla olevat opinto-ohjelmat ja sieltä voit lukea myös eri ohjelmissa mukana olleiden pelaajien kommentteja.  

Entisille pelaajille järjestämme Old Stars -turnauksia sekä pelejä ja pyrimme tapahtumien kautta edistämään jalkapalloilijoiden alumni-toimintaa yhdessä muiden urheilukentän toimijoiden kanssa. 

Kaipaatko sparrausta kaksoisuraan liittyviin kysymyksiin? Ota yhteyttä!

Aku Tervaniemi
Player Development Manager

+358 40 049 6093
aku.tervaniemi(a)jpy.fi