Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
14.10.2021

Pinja Spets Naisten Ykkösen kuukauden pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet RoPS:n Pinja Spetsin Naisten Ykkösen syyskuun kuukauden pelaajaksi. 

Spetsille kuukauden pelaajan titteli syyskuussa on jo tuttua hommaa, sillä hän voitti täsmälleen saman palkinnon myös viime vuonna. 

- En tiedä mikä syyskuussa on, mutta ihan hauska sattuma, Spets naurahtaa. 

Yksi syy on RoPS:n vahva loppukausi. Rovaniemeläiset pelasivat kauden kahdeksan viimeistä ottelua tappioitta. Syyskuusta lähtien mukaan mahtui viisi voittoa ja kaksi tasapeliä. Lopulta RoPS nousi sarjassa kuudenneksi. Spetsin kauden yhdeksästä maalista kolme osui syyskuulle ja yksi maali tuli vielä lokakuun viimeisessä pelissä. 

- Syyskausi oli meiltä loistava parannus alkukauteen verrattuna. 

24-vuotias Spets on ilmoittanut lopettavansa uransa tähän kauteen.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämä jää tähän, Spets paljastaa. 

Hänen mukaansa kauden viimeisissä peleissä ei kuitenkaan ollut ylimääräisiä tunteita uran loppumisesta. 

- En halunnut miettiä sitä etukäteen. Valmistauduin aina vain seuraavaan peliin. 

Mikäli Spetsin lopettamispäätös pitää, niin ura loppui ainakin tyylikkäästi. Kuukauden pelaajan pystin lisäksi hän viimeisteli sekä viimeisessä kotiottelussaan että uransa viimeisessä ottelussa maalin 

- Oli tosi hienoa tehdä maali viimeisessä kotipelissä kotiyleisön edessä. Sain vielä vieraspelissäkin tehtyä maalin viimeisessä pelissäni, iloitsee Spets. 

Spets pelasi kausina 2014-15 Merilappi Unitedissa silloista Naisten Liigaa kahden kauden ajan. Sen jälkeen hän on pelannut RoPS:ssa. Kokonaisuudessaan Spets katsoo uraansa taaksepäin tyytyväisenä. 

- Urasta jää tosi hyvät fiilikset. Nuorempana pääsi pelaamaan maajoukkueissa ja se oli hienoa. Kemissä pelasin kaksi vuotta Naisten Liigaa. Olisi varmasti ollut rahkeita pelata pidempäänkin, mutta seuralle kävi miten kävi. Sitten RoPS:n kanssa meni kuusi vuotta, Spets kertaa.