Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
4.7.2022

Maija Meronen Naisten Ykkösen kesäkuun pelaaja 

JyPK:n Maija Meronen on äänestetty pelaajien toimesta Naisten Ykkösen kesäkuun kuukauden pelaajaksi. 

Meronen oli jyväskyläläisten kantava voima tekemällä kaksi maalia kesäkuun kolmessa ottelussa johdattaen JyPK:n kahteen voittoon. Hyvistä otteista huolimatta hän ei osannut odottaa valintaa kuukauden pelaajaksi. 

- On kyllä tosi iloinen yllätys. Se on varsinkin kiva, kun pelaajat ovat tämän äänestäneet. Se nostaa sen arvoa. 

- Olen tehnyt pari maalia ja peli on kulkenut viime peleissä paremmin. Olen päässyt myös tutummalle pelipaikalle, joten se myös auttaa, Meronen arvioi valinnan perusteita. 

Meronen iski tärkeän voittomaalin sarjakakkosta PKKU:ta vastaan ja onnistui myös Ilves/2:ta vastaan. Molemmat maalit tulivat komeilla kaukolaukauksilla. 

- Se on yksi vahvuuksistani, että pystyn tekemään maaleja vähän kauempaa. Olen kuitenkin yllättynyt, että ainoat maalini ovat tulleet juuri kaukolaukauksilla. Pitäisi pystyä tekemään myös rangaistusalueen sisältä niin sanotuista helpommista paikoista maaleja. 

JyPK on sarjassa neljäntenä, kun sarja on ylittänyt hieman yli puolivälin. Viime kaudella vielä Kansallisessa Liigassa pelanneen joukkueen lähtö kauteen oli vielä hieman tahmea, mutta toukokuun jälkeen tilille on tullut neljä voittoa, tasapeli ja kaksi vierastappiota. Kesäkuun kolmesta ottelustaan joukkue voitti kaksi. Meronen katsoo luottavaisena kohti loppukautta. 

- Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Kausi on melkein puolivälissä, kun otetaan mukaan myös loppusarja ja vielä voi käydä ihan miten vain. Joukkueet ovat pelanneet paljon ristiin ja me olemme pystyneet ottamaan kärkipään joukkueilta kolme pistettä. TPS tulee meille seuraavaksi vastaan ja he ovat saaneet pienen eron tehtyä, joten siinä olisi meille hyvä päänahka seuraavaksi. 

TPS johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla ennen PKKU:ta, mutta on pelannut myös ottelun enemmän. PKKU:n takana tulee VIFK kuuden pisteen päässä ja sen jälkeen mahtuu kuusi joukkuetta neljän pisteen sisään. Naisten Ykkösessä käydäänkin huima taistelu pääsystä ylempään loppusarjaan. 

- Sarja on tosi tasainen ja joukkueet pelaavat paljon ristiin. Ennakkoon ei voi oikein arvata mikä joukkue voittaa. TPS on vähän karussa, mutta silti mikä tahansa joukkue voi heidät voittaa.