Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.8.2022

Lavdije Begolli Kansallisen Liigan heinäkuun pelaaja

KuPS:n hyökkääjä Lavdije Begolli on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan heinäkuun parhaaksi pelaajaksi. 

Begolli valittiin myös maalis-huhtikuun parhaaksi pelaajaksi eikä albanialaispelaajan tahti ole hiipunut kauden edetessä. Begolli iski NJS:n verkkoon peräti viisi maalia KuPS:n 11-0-voitossa ja maalisaldo kasvoi vielä yhdellä PK-35:sta vastaan. 

- Olen vähän yllättynyt, mutta meillä kulkee joukkueena ja olen tehnyt maaleja, joten ymmärrän miksi minut valittiin. On aina kunnia tulla valituksi kuukauden pelaajaksi, Begolli iloitsee. 

Begolli on tehnyt tällä kaudella jo hurjat 23 maalia. Nykyajan pääsarjaennätys on kaudelta 2012, kun Åland Unitedissa pelannut hyökkääjä Manya Makoski teki 31 maalia. Maaliennätys onkin nyt Begollin kiikarissa. 

- Yleensä suosin syöttöjä ennen maaleja, mutta kun olen tehnyt tällä kaudella niin paljon maaleja, niin totta kai tähtäimessä on uusi ennätys. Tärkein asia minulle on kuitenkin joukkueemme tavoite - voittaa jokainen ottelu. 

KuPS on voittanut 15 pelistään 14 tällä kaudella ja ainoa pistemenetys on tappio PK-35 Vantaan vieraana. Kuopiolaiset ovat vahvasti matkalla kohti mestaruuden uusimista, mutta Begollin mukaan KuPS pitää kuitenkin jalat tiukasti maassa. 

- Jokainen vastustaja ja ottelu on meille haaste. Esimerkiksi PK-35:sta vastaan olimme maalin tappiolla ja jalkapallossa voi tapahtua mitä tahansa, joten emme aliarvioi yhtäkään vastustajaa. Tärkeämpänä pyrimme keskittymään itsemme, ja pelaamaan omaa peliämme sekä kehittymään niin joukkueena kuin henkilökohtaisestikin. 

Kansallisen Liigan lisäksi KuPS:aa odottaa parin viikon päästä pelattava Mestarien liigan karsintaturnaus. 

- Mielestäni on aina jännittävää päästä pelaamaan Mestarien liigaa ja nähdä miten pärjäämme Euroopan parhaita joukkueita vastaan. Olemme innoissamme, ja olemme puhuneet siitä paljon kuluvan vuoden aikana emmekä usko, että pelit ovat jo pian edessämme. Toivottavasti pystymme tekemään Suomen ja Kansallisen Liigan ylpeäksi. 

Karsintaturnauksessa KuPS matkustaa Puolaan, jossa se kohtaa ensimmäisessä ottelussaan liettualaisen Gintran. Karsintaturnauksen muut joukkueet ovat belgialainen Anderlecht sekä emäntäjoukkue Lodz. Karsintaturnauksen voittaja etenee toiselle karsintakierrokselle, jonka jälkeen panoksena on jo lohkopaikka. 

- Mielestäni meillä on haasteellinen lohko, mutta olemme siihen haasteeseen valmiita. On aina vaikea pelata joukkueita vastaan joista et tiedä mitään, mutta siitä tulee meille hyvä testi ja toivottavasti pääsemme seuraavalle kierrokselle.