Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
27.11.2021

Kun ura päättyy: Hannu Patronen

Upean jalkapallouran pelannut Hannu Patronen ilmoitti aikaisemmin syksyllä, että aktiiviura päättyy tähän kauteen.


Hannu Patronen (Kuva: Juha Tamminen)

Patronen pelasi pitkän ja hienon uran. Nyt jalkapallokengät siirtyvät kaapin perukoille 37-vuotiaana. 

- Kyllä tätä päätöstä tuli mietittyä jo useamman vuoden. Vuosi kerrallaan mentiin. Nyt kesällä tein lopullisen päätöksen, kun on ollut sen verran loukkaantumisia, Patronen kertoo.

Patronen on kentän ulkopuolella valmistautunut uran päätökseen viime vuosien aikana. Topparin paikalla urallaan pelannut Patronen valmistui FIFPRO Online Acadmemystä sekä suoritti UEFA B -valmentajatutkinnon jo pelivuosiensa aikana.

- Nyt minulla on kandin paperit urheilujohtamisesta. Suoritan nyt maisterin tutkintoa. Tämä on ollut mielenkiintoista hommaa. Ja valmentaminen on myös aina kiinnostanut, joten se UEFA B oli myös hyvä suorittaa jo pelaamisen ohessa pari vuotta sitten.

- Suosittelen kyllä kaikille, että miettii hyvissä ajoin sitä uran jälkeistä elämää. Näin on paremmat pohjat, kun se ura lopulta päättyy, Patronen sanoo.

Valmentaminen on ollut Patrosen mielessä jo pidempään. Nyt hän aloittaa Vantaan Jalkapalloseuran talenttivalmentajana.

- Tämä oli helppo päätös, koska se valmentaminen on kiinnostunut minua. Ja siihen aion nyt panostaa seuraavat vuodet. Pääsen nyt valmentamaan ja VJS on varmasti hyvä paikka, kun vielä pääsin mieluiseen rooliin junnujen kanssa.

EsPa:ssa ja Hongassa juniorina pelannut Patronen pelasi kotimaassa Veikkausliigaa Hongassa ja HJK:ssa. Vuodet 2008-2016 Patronen pelasi Ruotsissa ja Norjassa, Helsingborgs IF:n (2008-2011) ja Sogndalin (2012-2016) riveissä.

- Omalta uralta on vaikea rankata saavutuksia tai muita asioita, mutta päällimmäisenä on mielessä ensimmäiset A-maajoukkuepelit, jolloin pääsin pelaamaan muun muassa Hyypiän ja Litmasen kanssa. Ja totta kai voitetut mestaruudet Ruotsissa ja Suomessa HJK:n kanssa ovat olleet tosi isoja juttuja, Patronen summaa.