Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
21.4.2022

JPY:n pukukoppivierailut käynnissä - "Yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta"

Jalkapallon Pelaajayhdistys vierailee taas kauden 2022 aikana kaikkien valtakunnallisissa huippusarjoissa pelaavien joukkueiden pukukopeissa.

JPY vierailee kaikkien Veikkausliigassa, Kansallisessa Liigassa, miesten Ykkösessä, naisten Ykkösessä ja miesten Kakkosessa pelaavien joukkueiden pukukopeissa. Yhteensä joukkueita on 81. Osa vierailuista tehdään mahdollisesti etänä.

Veikkausliigan ja miesten Ykkösen osalta pukukoppivierailuista vastaa Markus Halsti ja Kansallisen Liigan ja naisten Ykkösen osalta Emma Immonen. Halsti ja Immonen aloittivat aikaisemmin keväällä JPY:n lähettiläinä.

Vierailujen tavoitteena on päästä mukaan pelaajien arkeen ja sitä kautta kuulla entistä enemmän pelaajien ääntä. Vierailulla esitellään myös JPY:n toimintaa ja keskustellaan peliuraan, kaksoisuraan, oikeusturvaan ja yhteiskuntavastuullisuuteen liittyvistä teemoista. Vierailun päätteeksi näytetään aikaisempien vuosien tapaan Punaista korttia rasismille.

- Pukukoppikierrokset ovat meille tärkeä tapa luoda yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta Pelaajayhdistyksen ja pelaajien välillä. On mahtavaa, että nämä voidaan toteuttaa livenä, mikä mahdollistaa etäyhteyksiä paremman vuorovaikutuskokemuksen. Itselleni kevään pukukoppikierrokset ovat ensimmäiset, mutta ne ovat lähteneet hyvin käyntiin. Muutamassa joukkueessa on jo vierailtu ja jokaisesta vierailusta on jäänyt todella positiivinen fiilis, Emma Immonen kertoo.

- Pukukoppivierailut ovat konkreettinen toimi Pelaajayhdistyksen tuomiseksi lähelle pelaajia. Uskon tietoisuuden yhdistyksestä kasvavan pelaajien keskuudessa nyt kevään aikana ja toivon mukaan saamme mahdollisimman monta uutta jäsentä, jotta voimme jatkossakin näyttäytyä vahvana yhteisönä, Immonen lisää.

Markus Halsti aloitti vierailut tällä viikolla HJK:n luona.

- Oli mahtavaa saada startattua kierros myös omalta osalta. Ensimmäinen kerta ja melkein jopa pysyin aikataulussa, Halsti naurahtaa.

- Mutta odotan kyllä innolla, että pääsen tutustumaan pelaajiin niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessä. On tärkeää päästä välittämään viestiä heille sekä tietysti tärkeimpänä kuuntelemaan pelaajia ja auttamaan heitä, jotta he pystyisivät keskittymään heidän työhönsä, eli jalkapallon pelaamiseen, Halsti pohtii.