Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
17.9.2021

Ilari Mettälä yhdistää yrittäjyyden ja pelaamisen

TPS:n Ilari Mettälä toimii pelaamisen ohessa myös vaatealan yrittäjänä.


Ilari Mettälä pelaa ja pyörittää omaa yritystään (Kuva: Tiina Pirilä)

Mettälä perusti keväällä 2020 ystävänsä Verneri Tupalan kanssa yrityksen, joka pyörittää KLIFFA-vaatemerkkiä.

- Ensimmäiset puoli vuotta suunniteltiin ja valmisteltiin, että kaikki on viimeisen päälle. Toiminta sitten starttasi kunnolla syksyllä 2020, kun verkkokauppa aukesi, Mettälä kertoo.

- Verneri minut tähän mukaan houkutteli, mutta heti alusta lähtien tämä tuntui tosi hyvältä jutulta. Olen myös sellainen persoona, että haluan aina kokeilla rennosti uusia asioita, Mettälä lisää.

Mettälä on valmistunut Turun Ammattikorkeakoulusta tuotantotalouden insinööriksi.

- Kyllä tämä on ollut mielenkiinoista ja hauskaa aikaa. KLIFFA-brändikin rohkaisee tekemään asioita mistä tykkää ja kannustaa menemään intohimojaan kohti, joten pitkälti näillä menty myös tässä minun yrittäjäurallani.

27-vuotian Mettälän mukaan yrittäjyyden ja pelaamisen yhdistäminen on onnistunut varsin hyvin.

- Ammattifutaajan arki ei ole kasista neljään puurtamista, vaan iso osa ajasta menee enemmänkin palautumiseen. Aikaisemmin sitä meni treenien jälkeen sohvalle, mutta nyt sitä tekee töitä yrittäjänä.

- Ei tämä työnteko ole vienyt futikselta mitään pois. Enkä sitä edes haluaisi, koska futis on kuitenkin vielä se ykkösjuttu.

Yrittäjyys antaa myös hyvää vastapainoa jalkapallolle.

- Se on juuri näin. Saa hyvin muuta ajateltavaa, eikä ne ajatukset ole koko ajan peleissä ja treeneissä. Eli koen, että oma yrittäjyys tukee myös jalkapalloa hyvin.

Mettälän oma positiivinen asenne elämään helpotti yrittäjäksi ryhtymistä.

- Negatiivisia asioita en juurikaan mieti ja rennosti uskallan lähteä mukaan uusiin juttuihin.

TPS huimassa vireessä

Mettälä pelaa tällä hetkellä TPS:ssa lainasopimuksella Ilveksestä. Vaikea alkukauden jälkeen TPS on ollut viime viikot hurjassa vireessä.

- Siirtoikkuna toi lisää hyviä pelaajia joukkueeseen. Se on nostanut kilpailutilannetta treeneissä ja sitä kautta myös tasoa. Ja kun voittoja tulee, ruokkii se aina lisää.

TPS on Ykkösessä tällä hetkellä toisena. Eroa sarjakärki RoPS:aan on neljä pistettä. Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut karsii noususta.

- Kyllä me nousta halutaan ja se on varmasti kaikkien tavoite. Tilanne on hyvä ja kaikki on periaatteessa vielä omissa käsissä, viisi maalia kymmenessä pelaamassaan ottelussa tehnyt Mettälä toteaa.
 

URHEILIJA - ONKO UNELMASI YRITTÄJYYS?
Careeria käynnistää urheilijoille räätälöidyn Yrittäjän ammattitutkinto -opintokokonaisuuden.
LUE LISÄÄ.
 

(Etusivun kuva: Tiina Pirilä)