Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
24.9.2021

”Voisi tehdä jotain fiksua pelaamisen ohella”

Xhevdet Gela on pelaamisen ohessa pyörittänyt omaa yritystään vuodesta 2017 lähtien.


Xhevdet Gela pelaa tällä hetkellä Ykköstä EIF:ssä (Kuva: EIF)

Kaikki lähti liikkeelle kaudella 2017, kun Gela oli palaamassa joukkueensa HIFK:n kanssa Rovaniemeltä vieraspelistä.

- Katselin aina, kun pelimatkoilla Pekka Sihvola luki ja teki tietokoneella töitä. Itse lähinnä surffailin puhelimella. Silloin tuli mietittyä, että sitä voisi tehdä jotain fiksua pelaamisen ohella. Menin itse asiassa silloin Rovaniemen reissulla juttelemaan asiasta Sihvolan kanssa, Gela muistelee.

- Sihvola auttoi pohtimaan asioita ja ehdotti toiminimen perustamista ja siivousalan yritystä. Siitä se sitten lähti, 31-vuotias Gela jatkaa.

Pari ensimmäistä vuotta yritystoiminta oli vielä pientä, mutta 2019 Gela muutti yritysmuodon toiminimestä osakeyhtiöksi. Nykyisin Siistix-yrityksen liikevaihto on jo noin 1,5 miljoonaa.

Gela on aikoinaan opiskellut merkonomiksi, mutta hän kokee jalkapallon antaneen paljon myös yrittäjyyteen.

- En ole ollut ikinä jalkapallossa se lahjakkain pelaaja, mutta työmoraali on aina ollut kunnossa. Kun jotain tehdään, tehdään se kunnolla. Ja aina jos tarvitsee apua, niin sitten kysyn apua. Jalkapallon kautta on syntynyt tosi hyvä kontaktiverkosto, Gela kertoo.

Pelaaminen on Gelalle edelleen se ykkösjuttu. Yrittäjyyden yhdistäminen onnistuu kuitenkin hyvin pelaamisen kanssa.

- Yleensä teen töitä seitsemästä yhteen. Sitten on treenit iltapäivällä. Illalla voi sitten olla jotain paperihommia vielä. Yrityksessä on nyt onneksi muitakin ihmisiä töissä, joten kaikki ei ole pelkästään enää minun käsissäni.

Gela korostaa, että yrittäjyys ja työnteko tuovat hyvää vastapainoa pelaamiselle.

- Kaikki ajatukset eivät ole koko ajan pelaamisessa. Myös taloudellinen vapaus on hyvä asia. Kauden jälkeen voi tulla tilanteita, että sopimus päättyy ja mahdollisesti vasta talvella syntyy uusi sopimus. Siinä on sitten vaikea ajanjakso taloudellisesti. Mutta nyt omassa tilanteessani tietää, että se ei ole maailmanloppu, jos kauden jälkeen ei ole sopimusta vielä mihinkään.

Gela on urallaan pelannut Atlantiksessa, Hakassa, PK-35 Vantaassa, MYPA:ssa, FC Lahdessa, HIFK:ssa sekä Puolassa Widzew Łódźissa. Tällä hetkellä Gela pelaa toista kauttaan Ykkösen EIF:ssä.

- Ykkösessä on nyt edessä loppusarjat. Se on mielenkiintoinen uudistus. Kaikilla peleillä on iso merkitys ja panos. Me lähdemme peli kerrallaan hyvällä fiiliksellä hakemaan voittoja, Gela toteaa.

URHEILIJA - ONKO UNELMASI YRITTÄJYYS?
Careeria käynnistää urheilijoille räätälöidyn Yrittäjän ammattitutkinto -opintokokonaisuuden.
LUE LISÄÄ.