Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
24.5.2021

"Futsalyhteisön tuki on ollut minulle valtava voimavara"

Palloliiton Respect -työryhmä on perustanut Siiri Perälän innoittamana uuden kunnianosoituksen. Palkinto kantaa nimeä Siiri Perälä -pokaali. Palkinnon perusteluina ovat poikkeuksellisen periksiantamattomuus ja sitkeä taistelutahto sekä positiivinen ja elämänmyönteinen asenne.  

Naisten futsalmaajoukkue leireili viikonloppuna Eerikkilässä. Leiri alkoi koskettavasti, kun syöpähoitojen kanssa kamppaileva GFT:n ja maajoukkueen pelaaja Siiri Perälä palkittiin nimeään kantavalla nimikkopokaalilla. 

- Perälä on todellinen taistelija niin kentällä kuin sen ulkopuolella, ja hänen sydämensä sykkii futsalille. Futsal- ja jalkapalloyhteisö on seurannut Siirin taistelua vaikeaa sairautta vastaan ja oli selvää, että hän on itse nimikkopokaalinsa ensimmäinen vastaanottaja, futsalpäällikkö Jyrki Filppu totesi liiton verkkosivuilla.

Perälä vastaanotti palkinnon naisten futsalmaajoukkueen leirillä Eerikkilässä.

- Hieno kunnianosoitus herkisti erityisesti, kun se tapahtui täällä maajoukkueympyröissä. Maajoukkueurani ei ole kovin pitkä, mutta ilmeisesti olen jonkinlaisen vaikutuksen sitten tehnyt. Futsalyhteisön tuki on ollut minulle valtava voimavara, Perälä sanoi.

Perälä valittiin vielä tällä kaudella liigan joulukuun kuukauden pelaajaksi. Talven haastattelun voit lukea uudelleen täällä.  Kevään aikana parketin puolellakin nähty Perälä kävi talven haastattelun jälkeen läpi uudenlaisen hoitomuodon, joka ei kuitenkaan tehonnut. Nyt edessä on jälleen uusi vaihe.

- Pääsin mukaan uuteen lääkekokeiluun. Siinä tutkitaan yleisesti elämänlaadun parantamista, ja tietysti tässä sai taas uuden oljenkorren, mikä on henkisesti tärkeä juttu, Perälä kertoi.

Perälä korostaa futsalyhteisön merkitystä sairautensa aikana. 

- Futsalyhteisö on ollut minulle iso tuki varsinkin viime aikoina. Ilman yhteisöä olisin ollut tosi yksinäinen. Täältä olen saanut kavereita ja tukea, Perälä kertoi.

- Loppuun asti sitä uskoo, että kyllä tästä vielä selvitään ja toivoo pääsevänsä vielä joskus pelaamaan.