Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
28.9.2021

URA-säätiön opiskelija-apurahojen haku vielä käynnissä

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattiin valmistumista ja pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa päättäneiden urheilijoiden koulutus. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahat lukuvuodelle 2021-22 ovat haettavissa allaolevien linkkien kautta 30. syyskuuta 2021 klo 23.59 saakka.
Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen
Opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2021-2022

Opiskeluun myönnettävät apurahat, kuten URA-säätiön opiskeluapuraha, ovat verovapaata tuloa, https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot/ansiotulot/apurahat/. Vuodesta 2019 lähtien myöskään Kela ei huomioi verovapaita apurahoja opintotuen tulovalvonnassa. Apurahan saajan ei siten enää tarvitse laskea URA-apurahaa opintotukeen vaikuttavaksi tuloksi eikä apurahaa tarvitse ilmoittaa Kelalle, http://www.kela.fi/mitka-tulot-huomioidaan-apurahat

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) opiskeluapurahojen haku lukuvuodelle 2021-2022 alkoi 1. syyskuuta ja päättyy 30. syyskuuta 2021. Hakijat saavat tiedon apurahahakemustaan koskevasta päätöksestä marraskuun aikana ja apurahan saajien nimet julkaistaan viimeistään joulukuussa. 

URA-säätiö tukee urheilijan kouluttautumista ammattiin, joka mahdollistaa uuden uran urheilu-uran jälkeen tai mahdollisesti jo sen aikana. Tarkoitustaan säätiö toteuttaa jakamalla vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippuurheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun. 

Opiskeluapurahalla halutaan mahdollistaa tutkinnon suorittaminen tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Opiskeluapurahan avulla voidaan myös rytmittää opintoja lukuvuoden aikana tai lukuvuosien välillä siten, että opiskelu tukee urheilutuloksen tekemistä.