Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
9.8.2018

Tiia Savolainen Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

TPS:n hyökkääjä Tiia Savolainen on valittu pelaajien äänestyksessä Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi heinäkuussa.

Valinta tuli Savolaiselle puskista.

- Kyllä tämä hieman yllätti! Mielestäni viime kuussa en tehnyt niin paljon maaleja. Mutta kivalta totta kai tuntuu, kun pelaajat sen valitsevat!

Heinäkuussa iisalmelaisen Klubi 36:n kasvatti viimeisteli TPS:lle neljä osumaa. Yhteensä maaleja on tältä kaudelta kasassa jo kymmenen.

- Olen ollut ihan tyytyväinen kauteeni. Olen saanut pelata ylemmänkin hyökkääjän roolissa. Se on viime kausiin verrattuna hiukan eri pelipaikka, mutta koen pärjänneeni siellä ihan hyvin. Ja maaleja on tullut, mitä hyökkääjän pitääkin tehdä. Aina voisi tietysti tehdä enemmänkin.

Hänen roolinsa on muuttunut viime vuosina entistä hyökkäävämmäksi. Keskikentältä ja laidalta tie on vienyt Palloseurassa puhtaaksi kärjeksi.

- Se edistää joukkueenkin toimintaa. Olemme saaneet tehtyä enemmän yhteistyömaaleja. Se sopii meidän pelitapaamme, etten pelaakaan aina laidassa vaan olen tekemässä maaleja, Savolainen kertoo.

- Alussa pelipaikka aiheutti pieniä haasteita, kun liikkeiden tekeminen tuntui hiukan haastavalta. Peli peliltä ratkaisut tulevat yhä enemmän selkärangasta, ja se näkyy maalien muodossa.

Viime kaudella Savolainen loukkaantui jo sarjan alkukierroksilla polven sivusidevamman myötä. TPS-debyyttikauden alku meni sen myötä piloille, mutta sen jälkeen pelit rullasivat.

TPS:n nykykaudesta hän löytää parannettavaa, mutta on suurimmaksi osaksi tyytyväinen. 17 ottelun jälkeen TPS on kuudentena ja matkalla yläloppusarjaan.

- Vähän kyllä harmittaa osa sellaisista yhden maalin tappioista. Olemme ehkä päästäneet irti voitosta liian helposti, olisi ehkä pitänyt taistella paremmin ja saada ne pisteet niistä, Savolainen sanoo.

- Pelaajamäärään -ja laatuun nähden ihan hyvä suoritus. Toivottavasti yllämme tavoitteeseemme: yläloppusarjaan.