Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.5.2023

Sofia Manner Kansallisen Liigan kuukauden pelaaja

FC Hongan maalivahti Sofia Manner on äänestetty pelaajien toimesta Kansallisen Liigan huhtikuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Manner piti kahdessa ottelussa maalinsa puhtaana ja on esittänyt erinomaisia otteita espoolaisten tolppien välissä. Hyvästä kauden alusta huolimatta hän oli hieman yllättynyt huomionosoituksesta. 

- Tuli totta kai yllätyksenä ja tuntuu hyvältä saada tällainen tunnustus, Manner totesi kuultuaan valinnasta. 

Hän jakaa palkinnosta kiitos myös puolustajilleen ja koko joukkueelle. 

- Täytyy kiittää tosi paljon puolustustamme, sillä he ovat pelanneet hienosti tilanteita loppuun saakka. Jos niin ei olisi ollut, niin verkko olisi heilunut takanani useammin. Täytyy antaa iso hatunnosto heille ja koko muulle joukkueelle, Manner kiittelee. 

Honka on kauden kolmesta pelistä kerännyt neljä pistettä. Manner on suhteellisen tyytyväinen joukkueen aloitukseen. 

- Voimme olla ihan tyytyväisiä, mutta toki parannettavaakin vielä on. Onneksi kausi on vielä pitkä, niin ehdimme saamaan asioita vielä paremmiksi. Aina voi parantaa, mutta voimme olla alkuun ihan tyytyväisiä. 

Hongalla on takanaan pari vaikeampaa kautta, mutta nyt Espoossa on positiivinen vire päällä. Manner uskoo Hongan palaavan tällä kaudella takaisin kärkitaisteluun. 

- Mielestäni meillä on siihen mahdollisuus. Meillä on pelaajia joiden avulla se voi onnistua, mutta meidän pitää tehdä töitä sen eteen. Meillä on hyvä porukka ja hyvä henki joukkueessa. 

- Uskon meidän olevan kovia tällä kaudella. Kyllä me mitalia lähdemme tavoittelemaan, Manner korostaa. 

Manner pelasi viime kauden Islannissa ja sitä ennen hän pelasi USA:ssa Stony Brookin yliopistossa. Jos hänellä on kovat odotukset joukkueen osalta tulevaa kautta kohtaan, niin rima on asetettu korkealle myös henkilökohtaisesti. 

- Minulla on kovat odotukset tälle kaudelle. Toivottavasti saan mahdollisimman ehjän kauden ja pystyn omaksumaan valmennukselta mahdollisimman paljon oppia. Meillä on erinomainen valmennus ja tiedän olevani hyvissä käsissä, Manner kiittelee. 

Kansallinen Liiga on jo muutaman ensimmäisen kierroksen aikana näyttänyt, että kaudesta on muodostumassa erittäin mielenkiintoinen.

- Sarja on tosi tasainen ja ihan varmasti jokaisella pisteellä on merkitystä. Pelejä on mennyt ristiin ja on ollut tosi tasaista ja tiukkaa. Tästä kaudesta saattaa tulla vähän erilainen kuin mihin on edelliskausina totuttu ja varsinkin keskikasti on todella tasainen, arvioi Manner.