Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
9.8.2017

Roosa Ärvas Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

23-vuotias Roosa Ärväs teki heinäkuussa Ilvekselle Naisten Liigassa neljä maalia. Yhteensä hyökkääjän kauden saldo sarjassa näyttää jo 12 osumaa. Lukemalla irtosi runkosarjan maalipörssin jaettu kolmas sija.

- En osannut odottaa, että tällainen valinta voisi osua kohdalleni. Erittäin mukava viikon aloitus, Ärväs myhäilee.

- Tarjoilu on pelannut, joten minun tehtäväni on vain ollut laittaa palloja pussiin. Pelaan kyllä parasta kauttani tähän mennessä liigassa. Olen löytänyt tekemiseen sopivanlaisen rentouden, se on varmasti auttanut, hän jatkaa.

Tarjoilu on pelannut, mutta liian kirjaimellisesti Ärväksen kommenttia ei kannata ottaa. Hyökkääjä on nimittäin tehnyt kauden aikana muutamia erittäin komeita osumia muun muassa kaukolaukauksilla.

Ärväs on kuopiolaisen KMF:n kasvatti, jonka paidassa hän debytoi Naisten Liigassa vuonna 2009. Hän edusti vielä Pallokissoja ennen siirtoaan Yhdysvaltoihin vuonna 2012. Monen muun suomalaisen tavoin Ärväs pelasi seuraavia kesiä Naisten Liigassa, kunnes palasi kokonaan. Ilveksen riveihin hän siirtyi tammikuussa 2017.

- Olen ollut muuttoon erittäin tyytyväinen. Tampere on ollut hyvä paikka ja joukkue otti heti hyvin vastaan. Meillä on hyvä joukkuehenki, pelaaja kertoo.

- Pelasin Yhdysvalloissa neljä vuotta ja se oli kasvattava kokemus jalkapalloilijana ja ihmisenä. Ihan joka viikonloppu ei voinut käydä kotona kylässä. Jalkapallo siellä on nopeaa ja fyysistä.

Ilveksen lähtökohdat kauteen saivat särön keväällä, kun joukkue joutui vielä viime hetkillä vaihtamaan valmentajaa. Ville Väisänen aloitti tehtävässään maaliskuun alussa vain muutama viikko ennen sarjakauden alkua.

Kausi on kuitenkin ollut tamperelaisille hyvä. Ensisijainen tavoite täyttyi, kun joukkue sijoittui runkosarjassa viidenneksi ja jatkaa kautta ylemmässä loppusarjassa.

- Sarjan alku oli meille hieman hankala, mutta sitten pelit lähtivät sujumaan. Kesällä saimme voittoputkenkin ja pelimme on parantunut koko ajan. Nyt lähdemme kiusaamaan kärkipään joukkueita loppusarjaan. Emme ole joukkueena vielä puhuneet tavoitteistamme, mutta haluamme haastaa kaikki vastustajat.

- Onhan se ehkä hieman yllättävää, että kautemme on mennyt näin hyvin. Meillä on kuitenkin hyviä pelaajia, jotka osaavat myös sopeutua erilaisiin tilanteisiin. Olen luottanut joukkueeseemme koko ajan. Sarjassa on pelattu mukavasti ristiin ja kaikki mitalit on vielä jakamatta. Se on hyvä juttu.

Roosa Ärväksen Naisten Liigan debyytistä on aikaa jo kahdeksan vuotta.

- Toivottavasti saisin taas ensi talvena alle hyvän harjoituskauden. Sittenhän sen näkee, mihin se riittää. En ole sen suuremmin ajatellut tulevaa.

Ilves avaa yläloppusarjan lauantaina 2.9. vierasottelulla HJK:ta vastaan.