Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
2.2.2022

Pro gradu -tutkielma: ”Suomalaisten naisjalkapalloilijoiden peliuran kestoon, jatkamiseen ja lopettamiseen vaikuttavat tekijät”

Entinen liigapelaaja Leena Torpo tekee tutkimusta suomalaisten naisjalkapalloilijoiden peliurista. 

- Tavoitteena on saada tietoa suomalaisten naispelaajien peliurien kestoon, jatkamiseen ja lopettamiseen vaikuttavista tekijöistä. Lisäksi haluan selvittää, kuinka naispelaajilta onnistuu peliuran yhteensovittaminen opiskelun, työelämän ja sosiaalisen elämän kanssa, Torpo kertoo.

Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. Tutkimuksessa kerätään tietoja kyselylomakkeen avulla Kansallisessa Liigassa (entinen Naisten Liiga) ja Naisten Ykkösessä nykyisin ja aikaisemmin pelanneilta suomalaispelaajilta.

Kyselylomakkeen avulla kerättyjä tietoja käytetään Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa työstettävän Leena Torpon pro gradu -tutkielman aineistona.

Jalkapallon Pelaajayhdistys lähetti 1.2.2022 nykyisin ja aikaisemmin Pelaajayhdistyksen jäseninä olleille suomalaisille naispelaajille linkin kyselyyn. Kaikki Kansallisessa Liigassa (entinen Naisten Liiga) ja Naisten Ykkösessä pelaavat ja pelanneet suomalaispelaajat voivat kuitenkin osallistua kyselyyn.

- Toivottavasti saamme vastauksia paljon, sillä aiheena tämä on erittäin tärkeä ja melko vähän tutkittu. Paljon puhutaan, että Liigan ja Ykkösen keski-ikä on todella alhainen. Ongelma naispelaajien aikaisesta peliuran päättämisestä on havaittu myös kansainvälisesti. Nyt meillä on hyvä mahdollisuus saada tästä aiheista lisää dataa, Torpo kertoo.

Kyselyyn voivat vastata nykyiset ja entiset Kansallisessa Liigassa (Naisten liiga) ja Ykkösessä pelaavat pelaajat:

Kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/0D2815E33BF6FEFC