Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
5.5.2023

Jiri Koski on Ykkösen huhtikuun pelaaja

Pelaajat ovat äänestäneet Gnistanin maalivahdin Jiri Kosken miesten Ykkösen huhtikuun Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

Huhtikuussa 28 vuotta täyttänyt Gnistan-kapteeni on aloittanut kauden loistavasti – Koski ei ole päästänyt maaliakaan kolmessa sarjaottelussa.

– On siisti juttu, että muut pelaajat arvostavat tekemistäni. Valinta olisi voinut kohdistua hyvinkin johonkin toiseen pelaajaamme, kuten toppareihimme. Toni Takamäki ja Konsta Rasimus ovat tuoneet meille paljon kokemusta, ja yhteistyömme on toiminut todella hyvin. Muu joukkueemmekin on toki tehnyt loistavaa duunia, eikä puolustuksemme todellakaan ole kolmen pelaajan varassa, Koski sanoo.

Gnistan aloitti kauden 2–0-voitolla HIFK:sta, ja Koski torjui ottelussa rangaistuspotkun. Sekä JJK että KäPa kaatui samoin lukemin, joten ”Kipinä” jatkaa puhtaalla pelillä sarjan ainoana joukkueena. Voitot tunnelmallisista Helsingin paikallispeleistä maistuivat Koskelle – HIFK-ottelu pelattiin yli 2 000 katsojan edessä, ja Brahen kenttä oli loppuunmyyty.

– Paikalliskamppailut ovat olleet todella makeita kokemuksia – juuri sellaisia matseja Ykkönen on kaivannut. Kummassakin huhtikuun paikallisottelussa oli paljon yleisöä, ja tunnelma on ollut parempi kuin missään viime kausien peleissä. Pelaajat nauttivat näistä matseista erityisen paljon.

Kausi 2023 on Koskelle kolmas Gnistanin maalilla. Debyyttikaudellaan Koski sai vastuuta vain kahdeksassa sarjaottelussa, mutta viime vuonna pelejä kertyi 24. Kaksi edellistä kautta on päättynyt joukkueen osalta pettymykseen, kun kärkisijat ovat jääneet haaveeksi – tänä vuonna Oulunkylässä tähdätään korkealle.

– Yhdeksän pistettä kolmesta pelistä on paras mahdollinen lähtökohta tälle kaudelle. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä on pitkä sarja, ja kovan työnteon sekä hyvien tulosten on jatkuttava aina syksyyn asti. Olemme korostaneet sitä joukkueen sisällä.

Gnistanin kausi jatkuu sunnuntaina, kun EIF saapuu Mustapekka Areenalle. Tammisaaren jalkapalloylpeys on Koskelle tuttu seura sekä pelaajana että vastustajana – maalivahti edusti EIF:ää kaudella 2020.

– Odotan tiukkaa peliä, mutta tavoitteenamme on tietenkin jatkaa voittoputkea ja parantaa peliämme entuudestaan. EIF on saanut pidettyä hyviä pelaajia, ja heillä on monia uusia vahvistuksia, joten vastus on kova. Kauden ensimmäisessä kotipelissämme oli loistava meininki – toivon, että kannattajamme löytävät paikan päälle myös sunnuntaina.