Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
11.5.2018

Isabella Mattsson Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

Åland Unitedin Isabella Mattsson on valittu pelaajien äänestyksessä Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

19-vuotias Isabella Mattsson on iskenyt Naisten Liigan kuudessa ensimmäisessä ottelussa peräti kuusi maalia. Mattsson sai kaudelleen lentävän lähdön, sillä hän viimeisteli kolme maalia ja syötti yhden, kun Åland United voitti avauskierroksella Pallokissat 4-1.

Tämän lisäksi hän on osunut HJK:ta, ONS:ia ja FC Honkaa vastaan.

- Olen todella onnellinen valinnasta kuukauden pelaajaksi, en osannut odottaa sitä ollenkaan. Tämä on mieluisa yllätys, Mattsson iloitsee.

- Alkukauteni on mennyt yli odotusten. Koko joukkueemme on onnistunut erittäin hyvin. En ajatellut talvella, että voisin olla näin hyvä, mutta tiesin kyllä, että olen kehittynyt paljon. Oloni on itsevarma ja viihdyn joukkueessa nyt kun olen täällä jo kolmatta kautta, hän lisää.

Mattsson myöntää, että kotiottelu Pallokissoja vastaan avauskierroksella ei tule heti unohtumaan.

- Se ei ollut paras pelini pelkästään maalien vuoksi. Ottelu oli mielestäni muutenkin hyvä, pääsin siihen niin hyvin sisälle. Emme ole vielä kaikissa peleissä päässeet täyteen potentiaaliimme. Esimerkiksi Honkaa vastaan osoitimme kuitenkin hienoa taisteluasennetta.

Mattsson muutti Ahvenanmaalle kaudeksi 2015 ja pelasi ensimmäisen kesän IFK Mariehamnin riveissä. Nyt meneillään on siis kolmas vuosi ÅU:n paidassa. Kahtena ensimmäisenä liigakautenaan hän pelasi 43 ottelua ja viimeisteli 13 maalia.

Menossa on todellinen läpimurto liigan eliittiin, mutta näillä näkymin myös viimeinen kesä Maarianhaminassa. Nuori saa kesäkuun alussa päähänsä valkolakin ja suunnittelee hakevansa Yhdysvaltoihin yliopistosarjaan pelaamaan ja opiskelemaan.

- Viime vuotemme ei ollut helppo, mutta minulle oli itsestään selvää, että jään vielä kaudeksi jo koulunkin vuoksi. Suunnitelmani on lähteä Yhdysvaltoihin syksyllä, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Tällä hetkellä se on kuitenkin ajatukseni.

Åland United on aloittanut kauden vahvasti. Joukkue on sarjassa neljäntenä kolme pistettä kärjen perässä. Vappuviikonlopun kierroksella muun muassa kaatui hallitseva mestari FC Honka 2-1-lukemin.

- Meissä on paljon potentiaalia ja pärjääminen on meistä itsestämme kiinni. Meillä on kaikki edellytykset suoriutua hyvin. Uskon, että tulemme sijoittumaan korkealle kauden Naisten Liigassa. Me voimme tähdätä mitaleille. Hongan kaataminen osoitti, että pystymme voittamaan kenet tahansa.

Åland United sai kaudeksi 2018 uuden päävalmentajan, kun vastuuseen tarttui Samuel Fagerholm. Luotsi on muun muassa Yle Sportenin haastattelussa kehunut Mattssonia nimeksi, joka kannattaa laittaa erityisseurantaan.

- Samuel on kunnianhimoinen ja hän osaa ajatella kokonaisuuksia. Hänellä on paljon tietoa ja hyviä ideoita. Pelimme on mielestäni toiminut. Samuel oli meillä apuvalmentajana jo loppukaudesta viime vuonna ja yhteistyömme toimii. Minusta tuntuu, että hän luottaa minuun ja auttaa myös paljon.

Mattsson on Pargais IF:n kasvatti, jonka paidassa hän pelasi aina Ahvenanmaalle muuttoonsa saakka. Kyseessä ei ole suuren suuri seura, mutta ensimmäinen huippupelaaja Mattsson ei suinkaan ole. Esimerkiksi 106 A-maaottelua pelannut Helmareiden toppari Anna Westerlund on saanut jalkapallo-oppinsa Paraisilla.

- Paraisilla on todella määrätietoisia ja kunnianhimoisia valmentajia. Se auttaa paljon ja Paraisilta on tosiaan useita hyviä pelaajia, Mattsson vahvistaa.

- Maajoukkueeseen pääsy jonain päivänä olisi minulle todella suuri kunnia. Olisin ylpeä itsestäni, jos niin joskus kävisi. Juuri nyt teen paljon töitä ja yritän pelata mahdollisimman hyvin. En tiedä milloin aikani voisi olla, mutta toivottavasti joskus.

Kuva: Jussi Eskola