Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
16.9.2022

Essi Sainio vuoden opiskelijaurheilija

Olympiakomitean kaksoisuraseminaarissa palkittiin lukuvuoden 2021-2022 opiskelijaurheilijoina Anni Keisala ja Essi Sainio.


(Essi Sainio opiskelee sosionomiksi. Kuva: URHEA)

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman ja Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) edustajista koostuva raati perusteli valintaa toteamalla, että nämä kaksi urheilijaa erottuivat joukosta ja olivat keskenään niin tasaväkisiä, että raati päätyi palkitsemaan molemmat. Perusteet valinnalle olivat erilaisia, mutta raati halusi huomioida sekä urallaan nousussa olevan arvokisamitalistin että urasiirtymävaiheessa olevan, pitkän uran tehneen urheilijan, joka teki upean paluun maajoukkueeseen ja EM-kisajoukkueeseen vielä uransa loppumetreillä. Molemmat palkittavat ovat kunnostautuneet myös opinnoissaan.

Vuoden opiskelijaurheilijan palkinto on jaettu vuodesta 2002 lähtien. Myöntäjänä toimi vuosina 2002-2014 Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) ja vuodesta 2015 alkaen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelma yhdessä URA-säätiön kanssa.

Essi Sainio opiskelee Metropolia ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. Hän on monien vaikeuksien kautta pelannut itsensä takaisin maajoukkueeseen, ja onnistui hyvin kesän 2022 EM-kisoissa. Hän on myös löytänyt oman opiskelualansa ja opiskellut viimeiset vuoden urheilun ohella tulevaan ammattiinsa.

Sainion kohdalla raati arvosti erityisesti pitkää uraa, johon sisältyy useampi vuosi Saksan Bundesliigassa ja 58 A-maaottelua vuosina 2006-2022. Sainio teki vuonna 2020 usean vuoden tauon jälkeen paluun A-maajoukkueeseen ja pelasi kesän 2022 EM-kisoissa kolmessa ottelussa yhteensä 160 minuuttia.

Lukuvuoden opiskelijaurheilijat palkittiin 1000 euron opiskelustipendillä. Anni Keisalan valintaa esitti Tampereen urheiluakatemia ja Essi Sainion valintaa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea.

URA-säätiön opiskeluapurahat lukuvuodelle 2022-23 ovat haettavissa syyskuun ajan.
URA-säätiön opiskeluapurahat - Haku käynnissä!