Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
12.5.2017

Anna Auvinen Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

FC Hongan Anna Auvinen on valittu pelaajien äänestyksessä Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi. 

Anna Auvinen siirtyi FC Hongan riveihin kaudeksi 2011 pelattuaan Naisten Liigaa ja sitä edeltänyttä SM-sarjaa KMF:n ja NiceFutiksen paidoissa. Maaliskuussa alkanut kausi on 30-vuotiaalle siis seitsemäs espoolaisseurassa.
 
Valinta huhtikuun kuukauden pelaajaksi oli Auviselle iloinen yllätys, mutta vahva talvi ja kevät ennakoivat väkevää kautta.
 
- Tavoitteeni on pelata paras kauteni tähän mennessä. Minulla on sellainen olo, että se on mahdollista. Joukkueemme huokuu intoa ja se vie minuakin eteenpäin. Maajoukkuekutsu toi myös uutta potkua. Sain kokea jotain uutta ja katsoa omaakin tekemistäni eri näkökulmasta, Auvinen kertoo.
 
- Valinta kuukauden pelaajaksi tuntuu tietysti todella mukavalta. Joukkueemme on pelannut hyvin ja tämä on palkinto meille kaikille, kapteeni lisää.
 
Auvisen onnistunut talvikausi poiki siis huhtikuussa uran ensimmäisen A-maajoukkuekutsun. Hän debytoi Suomi-paidassa Puolaa vastaan ja sai päävalmentaja Marko Salorannalta kehut suorituksestaan. Auvinen itse uskoo vakiintuneen pelipaikan puolustajana olevan yksi syy nousulle maan parhaimmistoon.
 
- En ole pelannut topparina vielä montaa vuotta, joten koen, että olin maajoukkueeseen nyt valmiimpi kuin aiemmin. Jo leirille pääsy oli minulle niin hieno juttu, etten ottanut onnistumisesta mitään paineita. Pystyin toimimaan rennosti ja sain näytettyä parhaat puoleni harjoituksissa. Se oli mahtava kokemus.
 
- Lähden ilman muuta mielelläni mukaan, jos kutsuja vielä tulee. Nyt pitää panostaa omaan arkeen ja katsoa mihin se tulevaisuudessa riittää.
 
Auvisen pelipaikka on siis muuttunut vuosien varrella. Entinen hyökkääjä johtaa nykyään joukkueensa puolustusta, mutta käy tarvittaessa tekemässä myös maaleja. Tänä vuonna hän puski Hongalle 1-0-johtoaseman, kun HJK kaatui kovassa pääkaupunkiseudun derbyssä 2-1. Auvinen on Naisten Liigan kaikkien aikojen maalitilastossa edelleen toisena.
 
FC Honka on avannut Naisten Liigan kauden lupauksia herättävästi. Tilillä on voitot Åland Unitedista, HJK:sta, JyPK:stä, GBK:sta sekä Ilveksestä. PK-35 Vantaa vei espoolaisilta pisteet niukasti 1-0-lukemin. 
 
- Emme ole päässeet jokaisessa pelissä sille tasolle, minne meillä on mahdollisuudet. On kuitenkin hyvän joukkueen merkki, että olemme pystyneet ottamaan voittoja. Olemme mielestäni kehittyneet jokaisessa pelissä. Uskon, että edessä on hyvä kausi.
 
Naisten Liigaa on nyt pelattu kuusi kierrosta. Kärjessä etenee nelikko TPS, FC Honka, HJK ja PK-35 Vantaa.
 
- Ennakkosuosikit ovat ottaneet pisteitä ja ovat kärkipäässä. Koen kuitenkin, että sarja on vuosien saatossa muuttunut tasaisemmaksi. Kuka tahansa voi hyvänä päivänä ottaa pisteitä keneltä tahansa.
 
- Se, että PK-35 Vantaa on nyt menettänyt pisteitä, tekee sarjalle todella hyvää. Uskon, että aika moni joukkue pystyy haastamaan PK:n tänä vuonna.  Toivottavasti me olemme yksi niistä, Auvinen heittää.
 
Anna Auvinen on ilmentänyt Honkaa viime vuosina ja hän kantaa myös kapteenin nauhaa. Mitenkään kiveen hakattu seuravalinta ei kuitenkaan tulevaisuudessa ole.
 
- Menen vuosi kerrallaan ja Hongassa on ollut tähän mennessä hyvä olla. Ympäristö on tuttu ja pelaajat ovat tuttuja. En osaa sanoa jatkosta, mutta tällä hetkellä kaikki on hyvin, toppari kommentoi
 
- Joukkueeseemme ei tullut tänä vuonna suuria muutoksia. Mielestäni olemme tasainen ryhmä, jokaiselle pelipaikalle löytyy hyviä pelaajia. Meillä ei ole ”staroja”, vaan tasaisuus on vahvuutemme.