Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.12.2023

Eric Sylla miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

KaDyn Eric Sylla on äänestetty pelaajien toimesta miesten Futsal-Liigan marraskuun kuukauden pelaajaksi.

Eric Sylla on eittämättä ollut yksi alkukauden komeetoista. Viime kaudella Miesten Futsal-Liigassa GFT:n väreissä debytoinut vuonna 2004-syntynyt peluri siirtyi kesällä Espoosta Jyväskylään ja on takonut ensimmäisessä yhdeksässä ottelussa tehot 14+3, jotka oikeuttavat KaDyn sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan sekä myös koko sarjan maalipörssin jaettuun ykkössijaan. Marraskuun viidessä ottelussa syntyi pisteet 10+1.

– Kausi on alkanut omalta osalta tehojen valossa todella hyvin. Toki paljon on vielä kehitettävää omassa pelaamisessa, mutta tuntuuhan se tietenkin hyvältä, kun maalihanat auennut näinkin hyvin, Sylla kommentoi itse maalirikasta alkukauttaan.

Sylla iski viime kaudella pelaamissaan 20 ottelussa Espoon kultaisissa pisteet 4+0 – nyt tehot ovat siis jo tässä vaiheessa kautta moninkertaistuneet. Toukolan Teräksen kasvatti on toki päässyt nyt KaDyssa huomattavasti suurempaan rooliin kuin viime kaudella GFT:ssä, mutta mitä muuta mies itse näkee näin suuren harppauksen taustalla?

– Toki kasvaneella vastuulla on ollut suuri merkitys tehojen kasvamisen kannalta, mutta myös todella hyvien pelaajien kanssa pelaaminen on helpottanut asiaa. Koen myös oman fysiikkani kehittyneen huomattavasti viime kaudesta, mikä on tehnyt minusta vaarallisemman ja terävämmän pelaajan kentällä, jyväskyläläistynyt nuorukainen analysoi itse tekijöitä kehityksensä taustalla.

Jos Syllan oman alkukauden voi sanoa olevan hyvä, jopa erinomainen, ei täysin samaa voi sanoa KaDyn alkukaudesta. Viimeiset viisi suomenmestaruutta voittaneet jyväskyläläiset löytyvät tällä hetkellä vasta sarjan kymmenenneltä sijalta viidestä pisteestä. Pistesaldoon vaikuttaa toki joukkueen lähtö kauteen kuudesta miinuspisteestä, mutta sekin huomioon ottaen joukkueen tähänastiset tulokset eivät ole olleet odotettuja.

– Olemme joukkueena kärsineet valitettavan paljon avainpelaajien loukkaantumisista kauden ensimmäisen puoliskon aikana. Tähän on varmasti vaikuttanut pelien suuri määrä sekä futsalin Mestarien liigassa että Futsal-Liigassa. Joukkueemme on myös nuorentunut sekä uudistunut paljon, ja uusien pelaajien kanssa yhteispelin löytäminen vie aina aikaa, näkee Sylla syinä ailahtelevien tulosten takana ja jatkaa: – Uskon kuitenkin joukkueeseemme paljon, ja kunhan saamme kaikki pelaajat sairastuvalta takaisin, uskon meidän taistelevan mestaruudesta tänäkin vuonna.

Sylla oli avainpelaajia viimeisimmässä, vuonna 2004–2005 syntyneiden U19-poikien futsalmaajoukkueessa ja sen historiallisessa taipaleessa EM-karsinnoista aina kahdeksan maan EM-lopputurnaukseen asti. Ensimmäiset ottelut Suomi-paidassa tulivat siis noissa juniorimaaotteluissa, mutta nyt hiljattain väkevä pivotpelaaja sai myös ensikosketuksensa miesten futsalmaajoukkueeseen A-maajoukkueen marraskuun puolivälin leirillä. Vahvat esitykset tuossa maajoukkuetapahtumassa poikivat myös valinnan joukkueeseen joulukuun puolivälin MM-karsintaotteluihin Portugalia ja Armeniaa vastaan. Sylla on luonnollisesti onnellinen yllättävänkin nopeasta hypystä seuraavalle tasolle miesten maajoukkuerinkiin.

– Onhan se aina hieno tunne, kun pääsee Suomea edustamaan. A-maajoukkueeseen murtautuminen olikin tavoitteena tässä lähivuosina, mutta yllättihän se hieman, että se tapahtui näinkin nopeasti. Se kuitenkin kertoo siitä, että maajoukkueen päävalmentaja Sergio Gargelli luottaa kykyihini ja kokee minusta olevan hyötyä A-maajoukkueellekin. Paljon töitä tämän eteen on kuitenkin tehty, ja työnteko jatkuu edelleen entistäkin kovempaa, Sylla lupaa.