Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.12.2023

Dali Meller naisten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

HIFK:n Dali Meller on äänestetty pelaajien toimesta naisten Futsal-Liigan marraskuun kuukauden pelaajaksi.

HIFK FS:n Dali Meller on aloittanut joukkueensa tapaan kauden väkevästi. Pelaamissaan yhdeksässä ottelussa Meller on iskenyt pisteet 6+12, joilla irtoaa sarjan pistepörssin neljäs ja syöttöpörssin ensimmäinen sija. Pelaaminen on tuntunut hyvältä, ja pohjapelaaja on nauttinut alkukaudesta.

– Kausi on lähtenyt ihan mukavasti käyntiin, ja olen iloinen, että pienet loukkaantumiset alkavat nyt olla vihdoin takana. Tällä hetkellä on fiilis, että minulla on vihdoin mahdollisuus myös kehittyä, kun kroppa on paremmassa kunnossa, Meller kertoo.

Helsinkiläinen pelaa nyt vasta toista kokonaista kauttaan futsalia. Ensikosketus Naisten Futsal-Liigaan tuli kaudella 2020–21 kahdeksassa ottelussa, ja viime kaudella Meller pelasi HIFK FS:n mestaruuteen päättyneellä kaudella 30 ottelussa. Täyden viime kauden aikana kertyi tehopisteet 4+13, jotka Meller on nyt siis jo ylittänyt. Hän näkee kehittyneensä lisää futsalpelaajana, mutta harppauksen takaa löytynee myös yksi toinen varsin inhimillinen tekijä.

– Rehellisesti, viime kauden pelasin kovalla univelalla vauva-arjen keskellä, ja uskon että nyt elämän kokonaiskuormitus on enemmän tasapainossa, mikä näkyy varmasti positiivisesti kentällä. Tietysti myös lajiosaaminen on kehittynyt, kun olen saanut kokemusta lisää futsalista ja treenata hyvässä joukkueessa, kohta kaksi vuotta käyttävän lapsen äiti avaa.

HIFK FS on ollut kauden ensimmäisellä puolikkaalla käytännössä murskaava. Reilu viikko sitten se kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä RaiFun haettua Pirkkolasta voiton voittomaalikilpailussa, mutta muuten helsinkiläisryhmä on marssinut voitosta voittoon, ja lähes joka kerta vielä todella selkein lukemin.

– Peruspelimme on laadukasta ja meillä on taitava joukkue, paljon hyviä yksilöitä. Uskon, että meistä saadaan vielä enemmän irti, kun kausi etenee ja päästään harjoittelemaan taktisesti pelin pieniä yksityiskohtia. Fiilis joukkueessa on huippu, muttei missään nimessä tyydytä tähän, vaan halutaan kehittää meidän peliämme jatkuvasti paremmaksi, Meller kertoo.

Sulavaliikkeinen ja koviin tempokuljetuksiin kykenevä pohjapelaaja sai tovi sitten ensimmäisen kutsunsa naisten maajoukkueeseen, ja ensimmäiset maaottelut tulivat vyölle marraskuun alun kahdessa maaottelussa Ranskaa vastaan.

– Yllätyin maajoukkuekutsusta. Oma ammattilaisuuteen tähtäävä jalkapalloura loppui nuorempana loukkaantumisiin, joten en koskaan ajatellut saavani vielä kunnian pelata Suomen paidassa. Siksi se tuntui erittäin hienolta. Nämä kaksi peliä jättivät nälän, ja olisi tietysti mahtavaa päästä pelaamaan – ja voittamaan – arvokisoissa, Meller päättää.