Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
17.11.2022

Sport & Study – jalkapalloilijoiden opintopolku potkaistiin käyntiin syksyllä 2022

Haaga-Helian jalkapalloilijoiden opintopolku käynnistyi ensimmäisen kerran nyt syksyllä.

Urheilijoille suunnatut Sport & Study -polut ovat avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joita opiskelijat voivat tehdä aktiivisen urheilu-uran aikana tai sen päätyttyä. Polkujen keskeisin tavoite on toimia eräänlaisina uraohjausohjelmina, jotka tukevat tulevaisuuden opintojen ja työelämän suunnittelua opiskelijoiden urheilu-urien rinnalla.

Jalkapalloilijan opintopolku koostuu korkeimmilla kansallisilla ja kansainvälisillä tasoilla pelaaville urheilijoille tarkoitetuista liiketalouden opinnoista, ja opintojen ja työelämätaitojen ohjauksesta. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus mentorointiin, työelämäkokeiluihin ja työn opinnollistamiseen.

Joustavien opintopolkujen tarve oli tunnistettu myös Jalkapalloilijoiden Pelaajayhdistyksessä ja pelaajien urien aikaisia koulutusmahdollisuuksia haluttiin edistää. Opintopolun alkusysäys lähti JPY:n hallituksen jäsenen ja Suomen jalkapallomaajoukkueen Rasmus Schüllerin kautta, jonka jälkeen suunnittelutyö Haaga-Helian kanssa käynnistyi. Aikaisemmin käynnistynyt jääkiekkoilijoiden opintopolku toimi esimerkkinä nyt myös jalkapalloilijoille käynnistetylle polulle.

– Tavoitteena on, että opintopolku löytää paikkansa jalkapalloilijoiden keskuudessa ja tietoisuus tästä mahdollisuudesta kasvaa. Jalkapalloilijoita halutaan tukea ja ohjata sekä opintopolkujen että myös muiden opintojen pariin, JPY:n PDM Aku Tervaniemi tiivistää.

Seuraava ryhmä aloittaa tammikuussa 2023.  Tammikuussa aloittavaan ryhmään voi hakea lähettämällä sähköpostia Kati Selveniukselle (kati.selvenius@haaga-helia.fi)

Lue lisää Haaga-Helian jalkapalloilijoiden polusta
https://www.haaga-helia.fi/fi/jalkapalloilijan-opintopolku