Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
14.5.2024

Puheenjohtajan kynästä: Kiitos futisurasta, kiitos luottamuksesta

Opiskelut uran aikana auttoivat hahmottamaan kiinnostuksen kohteita ja toisaalta myös sitä mikä ei kiinnosta, kirjoittaa JPY:n puheenjohtaja Dani Hatakka.


Dani Hatakka, JPY:n puheenjohtaja, pelasi Veikkausliigaa mm. FC Hongassa.

Kiitos futisurasta, kiitos luottamuksesta

Kausi 2023 jäi viimeiseksi osaltani ammattilaispelaajana. Päätös uran päättymisestä ei tietenkään ollut helppo, mutta oli tärkeä asia saada pohtia sitä rauhassa. Nyt olen tyytyväinen päätökseeni, joten katseet on nyt käännetty vahvasti pelikenttien ulkopuolelle. Siitä voin olla iloinen, että päätöksen lopettamisesta tein omin ehdoin.

Futisuran päättyminen voi aiheuttaa monelle tietynlaisen tyhjiön elämään, mutta minulla urasiirtymä on sujunut varsin hyvin. Siihen auttoi isosti se, että pääsin nopeasti kiinni seuraavaan uraan kiinteistöalalla ja olen saanut uudella urallani myös jo hyviä onnistumisia.

Opiskelin jo futisuran aikana, joka auttoi minua hahmottamaan omia kiinnostuksen kohteitani ja toisaalta myös sitä, mikä minua ei kiinnosta. Voin siis omalla kokemuksellani vahvistaa sen, että se opiskelu kannattaa jo peliuran aikana. Kaikille tulee jossain vaiheessa eteen uran päättyminen. Siihen kannattaa varautua ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja.

Olen huomannut, että jalkapallo ja joukkueurheilu ovat antaneet tosi hyvät eväät minulle myös tähän toiseen uraan. Olen saanut kiitosta työmoraalista, kommunikoinnista ja ajanhallinnasta. Vahvuudekseni lasken kilpailuvietin ja ymmärryksen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin merkityksestä (uni, ruoka, liikunta), josta on tärkeä pitää kiinni, kun työpäivät ovat niin paljon pidempiä tällä hetkellä. Kaikki nämä asiat ovat varmasti futaajille tuttuja ja jopa arkisia asioita jalkapallon parista, mutta niistä on valtava hyöty kentän ulkopuolella.

Sain uraltani paljon. Pelasin pitkän uran Veikkausliigassa ja ulkomailla (Norja, Islanti), tutustuin mahtaviin persooniin, sain tehdä työtä erilaisten ihmisten kanssa erilaisista kulttuureista, sain elinikäisiä ystäviä, sain kokea voittoja ja tappioita, sain laittaa itseäni täysillä likoon ja ennen kaikkea sain työskennellä ammattilaispelaajana yli 10 vuoden ajan. Uran päättymisestä on niin lyhyt aika, joten varmasti vasta myöhemmin sitä pystyy paremmin prosessoimaan pitkän taipaleen futiskentillä. Iso kiitos kaikille mukana olleille!

Työt jalkapallon parissa jatkuvat, vaikka jalassa ei ole enää nappikset. Minut valittiin JPY:n vuosikokouksessa jatkamaan Pelaajayhdistyksen puheenjohtajana. Kiitos luottamuksesta ja uudelleenvalinnasta teille jäsenille!

Olen kiitollinen ja ylpeä saadessani jatkaa JPY:n puheenjohtajana neljännelle kaudelle. On etuoikeus olla tässä roolissa ja on hienoa saada jatkaa työtä yhteisten tavoitteidemme eteen.

Tehdään yhdessä töitä sen eteen joka päivä, että JPY on pelaajien vaikutusvaltainen ja vakavarainen yhteisö, jalkapalloilijoiden työolot arjessa olisivat mahdollisimman laadukkaat Suomessa ja että pelaaminen mielletään arvostetuksi ammatiksi Suomessa.

Tehtävää ja töitä riittää ja tarvitsemme tavoitteiden saavuttamiseksi myös kaikkia teitä pelaajia! Mitä enemmän meitä on, sitä vahvempia olemme yhdessä!

Tsemppiä kaikille alkaneeseen kauteen, ja nähdään kentillä!

Dani Hatakka
Jalkapallon Pelaajayhdistys
Puheenjohtaja