Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
29.3.2022

Pelin hinta -teemaseminaari: Urheilutoimijoiden rooli ihmisoikeuskysymyksissä

SASKin seminaarissa 8.4.2022 käsitellään siirtotyöntekijöiden ihmisoikeuksia jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen järjestäjämaa Qatarissa. Lauantai 9.4. on vapaaehtoisille suunnattu työpajapäivä.

Seminaarissa pohditaan eri toimijoiden rooleja ja vastuita työntekijöiden oikeuksien puolustamisessa sekä jo saavutettuja kehitysaskelia. Samalla pureudutaan toimiin, joita Qatarissa täytyy vielä tehdä siirtotyöntekijöiden ihmisoikeuksien puolesta. Seminaari järjestetään osana SASKin Pelin hinta -kampanjaa.  

Yksi seminaarin teemoista on Urheilutoimijoiden rooli ihmisoikeuskysymyksissä. Mukana paneelikeskustelussa on myös Jalkapallon Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Panu Autio.

Tilaisuus järjestetään Radisson Blu Royal -hotellissa Helsingissä (Runeberginkatu 2). Paikkoja on rajallisesti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Qatarin siirtotyöntekijöiden ongelmiin on pyritty puuttumaan yhteisellä toiminnalla ja kannanotoilla. JPY on mukana Pelin hinta -kampanjassa ja haluaa tarjota jäsenilleen monipuolisesti mahdollisuuksia toimia vastuullisina vaikuttajina.

Monet pelaajat ovat toimineet edelläkävijöinä ja nostaneet rohkeasti aiheeseen liittyviä epäkohtia esiin julkisessa keskustelussa.

Lue lisää seminaarista