Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
17.10.2017

Kaisa Collin Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

PK-35 Vantaan Kaisa Collin on valittu pelaajien äänestyksessä Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi.

20-vuotias Kaisa Collin voitti reilun viikko sitten päättyneen Naisten Liigan kauden maalipörssin 20 osumallaan. PK-35 Vantaa sijoittui lopulta hopealle sekä sarjassa että Suomen Cupissa. Pettymys mestaruuksien karkaamisesta ei ole vielä hävinnyt Collinin mielestä, mutta hän vakuuttaa vuoteen mahtuvan rutkasti positiivisia muistoja.

- Mietin juuri sitä, kuinka hauskaa pienenä oli pelata futista. Nyt on ollut taas sellainen fiilis. Nautin pelaamisesta ja ympärillä on hauskoja tyyppejä. Se on erityistä, kun tulin kuitenkin uuteen joukkueeseen täksi kaudeksi, Collin kertoo.

- Pelillisesti koen, että olen mennyt hirveästi eteenpäin. Olen kehittynyt ennen kaikkea pelaamisessa, en niinkään esimerkiksi maalinteossa. Ehkä se, että on taas vuoden vanhempi auttaa siinä, että pelaan tasaisemmin.

Collin siirtyi Myyrmäkeen HJK:sta ja uskoo juuri muutoksen vieneen häntä eteenpäin pelaajana. Collin voitti maalipörssin lopulta yhden osuman erolla ennen JyPK:n Gentjana Rochia.

- Olen tietysti tyytyväinen, että voitin sen. Toisaalta tuli vähän sellainen olo, että olisi pitänyt tehdä vielä enemmän maaleja. Ehkä siitä jäi jotain parannettavaa ensi kauteen. Kaiken kaikkiaan olen todella iloinen voitosta. En ehkä osaa arvostaa sitä juuri nyt tarpeeksi, kun olisin halunnut, että joukkue voittaa.

Vantaalaiset johtivat sarjaa ennen päätöskierrosta, mutta menettivät tittelin FC Hongalle. HJK puolestaan nappasi cupin mestaruuden viime lauantain finaalissa.

- Olen edelleen todella pettynyt. En meinaa uskoa, mitä tapahtui. Kai siitä kuitenkin yli pääsee. Koskaan ei ole olut noin hurjaa viikkoa jalkapalloilijana. PK on tottunut voittamaan, joten ehkä tämä tekee joukkueelle lopulta hyvää.

- Naisten Liigan kausi oli kokonaisuudessaan tasaisempi, eikä vain kärkipäästä. Alaloppusarjaan jääneet Åland United ja JyPK onnistuivat muun muassa saamaan meiltä pisteitä. Se kertoo siitä, että joukkueet ovat menneet eteenpäin.

Entä missä Kaisa Collin pelaa ensi kaudella?

- Se on hyvä kysymys. En tiedä vielä. Ulkomaat kiinnostavat tietysti, mutta en halua lähteä mihinkään vain siksi, että joukkue on ulkomailla. Viihdyn hyvin Suomessakin, joten jos lähden, pitää jutun olla hyvä. Suomessa PK on olennainen ja luonteva vaihtoehto, mutta varmaa sekään ei olisi, jos jäisin.

Kevään aikana A-maajoukkueeseen noussut Collin teki ensimmäisen maalinsa Helmareiden riveissä Portugalia vastaan syyskuussa. Kyseessä oli uuden päävalmentajan Anna Signeulin avauspeli, joten parempaan saumaan onnistumista olisi voinut tuskin ajoittaa.

- Olin todella tyytyväinen suoritukseeni Portugalia vastaan. Olisin ollut myös ilman maalia, pelasin mielestäni hyvin.

- Tavoitteenamme on nyt kaksi voittoa ja henkilökohtaisesti haluaisin mahdollisimman paljon peliaikaa. Toivon, että voisin auttaa joukkuetta ja tuoda peliin panoksellani jotain. Uusi valmentaja on ollut mukana vasta vähän aikaa, mutta muutos tekee aina hyvää ja minulla on joukkueesta tällä hetkellä todella hyvä fiilis. Joukkue on yhtenäinen ja ilmapiiri on positiivinen.

Naisten maajoukkue avaa MM-karsinnat sunnuntaina 22.10. Helsingissä Serbiaa vastaan. Suomi kohtaa vuoden viimeisessä ottelussa Israelin niin ikään Helsingissä 26.11.