Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
19.10.2018

Heidi Kollanen Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

Heidi Kollanen teki syyskuussa jotain, mitä voi kutsua täydelliseksi nappisuoritukseksi. Hyökkääjä nimittäin laukoi Turun Palloseuraa vastaan viisi maalia, kun PK-35 Vantaa voitti yläloppusarjan ottelun 5-1.

- Ei se ollut paras pelini koskaan, mutta maalinteko onnistui. Niitä olisi voinut tulla enemmänkin, paikkoja oli. Tepsin pelitapa sopi siihen päivään, pääsin juoksemaan linjaan taakse hyvin. Mutta olihan se hyvä peli, Kollanen naurahtaa.

- Se oli yksittäisenä otteluna ehkä kauden parhaani, mutta olen mielestäni pelannut syksyn aikana muutenkin tasaisen hyvin. Jokaisessa pelissä ei ole tullut viittä maalia, mutta olen tehnyt muita asioita onnistuneesti.

Kollasen maalisaldo on ennen päätöskierrosta 15 ja hän on kolme osumaa perässä maalipörssin kärkinimeä JyPK:n Gentjana Rochia. Syyskuussa Kollanen osui TPS:n lisäksi JyPK:iä vastaan.

- Alkukaudesta olisin voinut tehdä enemmän, se vähän harmittaa. Heinäkuusta lähtien olen onnistunut hyvällä prosentilla. Kokonaisuutena täytyy kuitenkin olla ihan tyytyväinen.

- Olen aina iloinen kun joukkueemme voittaa. Pelin jälkeen kun mietin olenko itse onnistunut, niin ensimmäisenä ajattelin miten toimin maalipaikoissa. Jos on tullut hyvä paikka, niin olenko onnistunut vai en? Harjoittelen aamutreeneissä melkein pelkkää maalintekoa. Haluan tehdä maaleja joka pelissä, mutta olen ihan yhtä onnellinen jos voitamme vaikka en olisi tehnyt maalia.

Kollanen voitti Naisten Liigan maalikuningattaren tittelin Ilveksen paidassa kaudella 2015. Syksyllä 2016 hän lähti Yhdysvaltojen yliopistosarjaan, mutta loukkasi polvensa. Paluu Suomeen koitti viime talvena ja seuraksi valikoitui PK-35 Vantaa. Kuluva kausi on ollut 21-vuotiaalle paluu huippukuntoon.

- Tämä on ensimmäinen kauteni loukkaantumisen jälkeen ja olen nyt sillä tasolla, millä haluankin olla. Tietysti varaa parantaa on paljonkin. Olen saanut itseluottamukseni takaisin, maaleja on tullut ja peli kulkee niin kuin toivon sen kulkevan.

- Pallotatsi tuli takaisin suht nopeasti, mutta olennaista on se, kuinka hyvin niitä taitoja pystyy käyttämään nopeissa tilanteissa. Asioiden tekeminen pelissä yhtä hyvin kuin harjoituksissa vie aikaa. Merkittävin puoli on henkinen. Peli rullaa, kun itseluottamus on hyvä.

Kollanen on Ilveksen kasvatti ja pelasi huikean kauden, kun joukkue voitti Naisten Liigan hopeaa. Hän halusi kuitenkin uusi tuulia palatessaan Suomeen. Vantaalaisseura oli hänen ykköstoiveensa.

- Täältä on lähtenyt viime vuosina pelaajia ulkomaille, mikä on tietysti hyvä merkki siitä, että asioita tehdään oikein. PK:n pelitapa, eli pallonhallinta, kiinnosti myös. Lisäksi olin saanut muutamilta tutuiltani nuorisomaajoukkueista hyvää palautetta joukkueesta.

Nuoren lähivuosien tavoite on päästä ulkomaille ammattilaiseksi. Kautta 2019 hän ei vielä osaa kommentoida - sen aika on vasta myöhemmin.

Vantaalaisten syksy on ollut kerrassaan mainio, joka sai ensimmäisen kruununsa viime viikonloppuna. Joukkue voitti tuolloin JyPK:n 3-1 ja on näin ainut joka voi vielä kiriä HJK:n sarjajohdon ja viedä mestaruuden. Kaksikko pelaa pystistä päätöskierroksella lauantaina 20.10. HJK:lla on kasassa kaksi pistettä enemmän kuin Kollasen joukoilla.

- Viikonlopun peli jännittää, mutta ihan hyvällä tavalla. Odotan sitä tosi paljon, en ole hetkeen noin isoa peliä pelannut. HJK on ehkä ennakkosuosikki sen perusteella, että he ovat olleet tällä kaudella hyviä taktisessa pelissä ja he ovat hyviä puolustamaan. Meidän hyökkäys- ja puolustuspelaaminen taas on ollut varsinkin nyt syksyllä todella hyvää.

- Asetelmat ovat mielestäni aika tasan. Viimeksi kun kohtasimme, niin me veimme peliä täysin (2-0-voitto). Vieraissa HJK taas oli vähän niskan päällä (0-1-tappio). Meillä on ollut yläloppusarjassa monta peliä, joissa olemme tienneet, että vain voitto pitää meidät mukana mestaruustaistossa. Uskon siis, että lähdemme pelaamaan täysin omaa peliämme.