Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
6.9.2021

Vertti Hänninen miesten Ykkösen kuukauden pelaaja

Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet RoPS:n Vertti Hännisen elokuun kuukauden pelaajaksi.

Hänninen pelasi sarjakärjen viidessä elokuun ottelussa täydet minuutit ja viimeisteli viisi osumaa. RoPS voitti otteluista neljä ja lähti syksyyn mainioista asetelmista.

Elokuu alkoi Hännisen osalta erinomaisesti, kun hän osui kahdesti 2–1-vierasvoitossa IF Gnistania vastaan. EIF:ää vastaan kärsityssä 3–2-vierastappiossa Hänninen ei päässyt tehoille, mutta seuraavalla viikolla hän alusti Otto Kemppaisen avausmaalin HJK Klubi 04:ää vastaan. Rovaniemeläiset veivät ottelun lopulta maalein 4–1.

19. elokuuta Hänninen vietti jälleen kahden maalin iltaa, kun RoPS kukisti TPS:n Turussa 3–2-lukemin. Elokuu huipentui Vepsu-kotivoittoon, jossa Hänninen viimeisteli 2–2-tasoituksen rangaistuspotkusta. RoPS nousi lopulta 3–2-voittoon asti.

Tuntemattomuudesta suureen rooliin. Viime kaudella Hänninen pelasi vielä Rovaniemi Football Academyssä Kakkosta, jossa kajaanilaislähtöinen Hänninen viimeisteli kaksi osumaa 12 ottelussa. Ykkösessä maaleja on kasassa jo seitsemän – mitä on tapahtunut?

– Tiesin, että tulen saamaan mahdollisuuden RoPS:ssa, mutten olisi uskonut, että saan näin paljon peliaikaa. Onnistumiset ja vastuu ovat lisänneet itseluottamustani. Harjoittelin kauden alla paljon laukaustani ja aina, kun olen saanut laukaisupaikan, olen yrittänyt. Ne ovat uponneet hyvin maaliin.

Hänninen ei ole suinkaan ainoa RoPS-nuorukainen, joka on esiintynyt kauden mittaan edukseen. Veikkausliigasta syksyllä pudonnut joukkue lähti kauteen nuorella ryhmällä, ja joukkue on yllättänyt monet.

– Meillä on hyvä ja yhtenäinen ryhmä, ja pelaamme joukkueena hyvin. Kun muut onnistuvat, onnistuvat myös pelaajat vierellä. Haluamme voittaa Ykkösen ja nousta takaisin liigaan.