Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
25.2.2021

Uusilla koronarajoituksilla on vaikutuksia myös jalkapallo- ja futsaltoimintaan

Rajoitustoimenpiteet eivät vaikuta aikuisten kilpa- ja huippu-urheilutoimintaan.

Valtioneuvosto tiedotti tänään torstaina, että Suomi ottaa maaliskuussa käyttöön järeämpiä rajoitustoimenpiteitä, jotka vaikuttavat myös jalkapallo- ja futsaltoimintaan.

Maanantaina 8. maaliskuuta Suomessa alkaa kolmen viikon sulkutila, jolloin esimerkiksi yli 12-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Osa rajoitustoimenpiteistä on alueellisia ja astuu voimaan jo aiemmin.

Palloliiton tiedotteen mukaan rajoitustoimenpiteet eivät vaikuta aikuisten kilpa- ja huippu-urheilutoimintaan. Suomen Cupin otteluissa noudatetaan tarkasti Olympiakomitean laatimia ohjeistuksia ja ne pelataan ilman yleisöä.

P17, P20 ja T18 SM-karsinnoista ja samojen sarjojen Ykkösissä kilpailutoiminta käynnistyy nykysuunnitelman mukaan huhtikuussa. Niiden toteuttamiseen liittyvistä muutoksista tiedotetaan erikseen.

Naisten Futsal-Liigassa, Miesten Futsal-Liigassa, Naisten Futsal-Ykkösessä ja Miesten Futsal-Ykkösessä kausi jatkuu normaalisti Olympiakomitean ohjeistuksen mukaisesti. Nuorten P17 ja P19 Futsal-Liigojen pelaaminen on sallittua leviämisalueilla 8. maaliskuuta asti, elleivät paikalliset viranomaiset anna muita ohjeistuksia.

Lue lisää:
Palloliitto
Olympiakomitea