Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
2.9.2022

Tuomarit ja Kansallisen Liigan pelaajat koolla

Jalkapallon Pelaajayhdistys järjesti elokuun lopussa Kansallisen Liigan ja erotuomarien tapaamisen, jossa käsiteltiin yhdessä ajankohtaisia asioita ja sääntöjä.

Aikaisemmin kesällä JPY järjesti vastaavan tilaisuuden Veikkausliigan pelaajille ja tuomareille.

Kansallisen Liigan tlaisuudessa olivat paikalla Kansallisen Liigan erotuomariyhdistyksen puheenjohtaja ja erotuomari Lotta Vuorio sekä erotuomariasiantuntija Tuomo Fasta.

- Pelaajat saivat lähettää etukäteen kysymyksiä, joihin Vuorio ja Fasta vastailivat. Sen lisäksi Fasta piti yleisen esityksen viime vuosina muuttuneista säännöistä ja erityisesti käsivirhetulkinnoista. Katsoimme myös muutaman videoesimerkin tämän vuoden Kansallisen Liigan peleistä, JPY-lähettiläs Emma Immonen kertoi.

Immosen mukaan tilaisuus oli hyvin toivottu niin pelaajien kuin tuomarien puolelta.

- Näitä tullaan varmasti järjestämään erilaisilla teemoilla jatkossakin.

- Uskon, että tilaisuus parantaa tuomareiden ja pelaajien välisiä suhteita ja täten myös ottelutapahtumien mutkattomuutta. Moniin pelaajia askarruttaviin asioihin saatiin hyviä vastauksia, joiden pohjalta heräsi hyviä keskusteluita. Tilaisuuden oli tarkoitus kestää noin 1,5h, mutta juttua riitti jopa kahden tunnin verran, ja enemmänkin olisi ollut juteltavaa, Immonen sanoi.