Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
10.4.2022

Enderson Suarez miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

FC Kemin Enderson Suarez äänestettiin pelaajien toimesta miesten Futsal-Liigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.


Enderson Suarez. (Kuva: Ari Vuorela)

Vahvaa kautta jälleen pelaava Enderson Suarez sijoittui runkosarjan pistepörssin kuudennelle sijalle tehopisteillä 36 (23 + 13). Hän oli kolmanneksi tehokkain viimeistelijä. 

- Olen todella iloinen valinnastani kuukauden parhaaksi pelaajaksi pelikaverieni valitsemana. Liigassa on kovia pelaajia, joita vastaan olen pelannut ja siitä joukosta on ilo tulla valituksi voittajaksi. Yritän jokaisessa pelissä parhaani ja jos rakennat uraasi määrätietoisesti, syntyy myös tuloksia saavutettavaksi.

Venezuelalainen Suarez on ollut Suomessa jo kolme kautta, nyt valmistaudutaan toisen kerran pudotuspeleihin. Debyyttikausi jäi kesken koronapandemian takia ilman pudotuspelivaiheen ratkaisua ja keväältä 2021 kemiläisen taiturin palkintokaapista löytyy hopeamitali, jota on tarkoitus nyt kirkastaa. Kuluneelle kaudelle mahtuu myös edustustehtäviä oman maajoukkueen paidassa, yksi Suomen kovimmista futsalpelaajista edusti omaa kotimaataan MM-kisoissa syksyllä 2021.

- Suomalainen futsal on kasvanut paljon sinä aikana, kun olen pelannut Suomessa. Nyt minulla on jo kolmas kausi täällä. Jokainen kausi on ollut edellistä parempi, taso on noussut joukkueiden kesken. Suomi pelasi upean EM-kisaturnauksen ja varmasti käänsi katseet Suomeen ja Futsal-Liigaan. Uskon että liigaamme seurataan ympäri maailmaa yhä enemmän.

- Tulin aikanaan Suomeen ja FC Kemiin voittamaan mestaruutta ja toki se on myös tämän kevään ja kauden tavoite. Suomen mestaruudella saisi mahdollisuuden myös pelata UEFA Futsal Champions Leaguen pelejä, joten totta kai nekin jo ovat mielessä. Kauden tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vielä edessä, pudotuspelien aikana ratkaistaan kaikki. Pelaamme jokaisen pelin kuin finaalin, tavoitteenamme vain voitto.