Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
7.11.2023

Aleksi Kylmälä miesten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Vieska Futsalin Aleksi Kylmälä on äänestetty pelaajien toimesta miesten Futsal-Liigan lokakuun kuukauden pelaajaksi.

Aleksi Kylmälä hurjastelee viiden ottelun jälkeen sarjan pistepörssin kärkipaikalla kahdeksalla maalilla ja kuudella syötöllä. Jos kyseinen hurja tahti pysyy yllä, rikkoontuu koko viime kauden pistemäärä, 19, aivan tuota pikaa. Vieska-peluri näkee hurjalle vireelleen ainakin yhden varsin selkeän syyn.

– Kauden alku on ollut kyllä poikkeuksellinen kaikin puolin, kun tämä on ollut ensimmäinen kauteni Futsal-Liigassa siten, etten ole reissupelaajana. Pelipaikkakunnalle muuttaminen on vaikuttanut positiivisesti niin fyysiseen kuin henkiseenkin jaksamiseen, ja peli-ilo futsalin suhteen on kyllä korkealla! Kylmälä kertoo.

Pienenkin vilauksen Vieska Futsalin otteluihin tai edes sarjan pistepörssiin tekemällä huomaa, että ylivieskalaisten alkukauden keihäänkärkenä on ollut aikamoinen tehoduo Aleksi Kylmälä–Henry Gutierrez. Mikä on tämän kaksikon äärimmäisen tehokkaan yhteispelin taustalla?

– Henry on kansainvälisen tason huippupelaaja, jonka kanssa on kyllä helppo pelata. Varmasti yhteispeliä on helpottanut myös vuoden mittainen yhteinen kokemus treeni- ja pelikentältä, raahelaislähtöinen peluri avaa hänen ja venezuelalaistaikurin yhteyttä.

Paitsi yllä mainitun kaksikon, myös koko ylivieskalaisporukan alkukausi on sujunut erinomaisesti. Viidestä ensimmäisestä ottelusta saldoksi tuli viisi voittoa ja puhtaat 15 pistettä, joilla irtoaa sarjan toinen sija.

– Joukkueen runko on pysynyt viime kaudesta käytännössä samana. Ollaan pystytty kehittämään ja monipuolistamaan pelitapaamme kuuluvia asioita, avaa Kylmälä taustaa mainion alkukauden takana.

Viimeisimmissä MM-karsintaotteluissa Kylmälä ei ollut mukana, mutta nyt marraskuun puolivälin maajoukkueleirille kutsu jälleen tuli. Kymmenen maaottelun miehellä on tavoitteet luonnollisesti maajoukkueroolinsa vahvistamisessa.

– Tietysti tavoitteena on suoriutua kaikissa futsaltapahtumissa sillä tasolla, että kutsuja tulisi jatkossakin. Onnistumiset leirityksissä ja kotoisessa Futsal-Liigassa ovat avainasemassa tässä, hän päättää.