Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.5.2022

TPS:n Simo Roiha miesten Ykkösen kuukauden pelaaja

Miesten Ykkösen pelaajat ovat äänestäneet TPS:n Simo Roihan huhtikuun kuukauden pelaajaksi. Rovaniemeltä TPS:n riveihin siirtynyt maalitykki on aloittanut uudessa seurassaan ryminällä.

TPS-hyökkääjä osui heti avauskierroksella EIF:ää vastaan, ja muutamaa päivää myöhemmin mies paukutti hattutempun JäPS:n verkkoon.

Viime kaudella 13 maalia RoPS:lle mättäneen Roihan TPS-siirrosta tiedotettiin viime marraskuussa. 31-vuotias kärki muutti Turkuun tammikuussa, ja hän kertoo kotiutuneensa kaupunkiin hyvin. Roiha osui heti Tepsille heti virallisessa debyytissään Ykköscupissa – maalitili aukesi huhtikuussa myös Suomen Cupissa.

– Kaikki on mennyt hyvin, ja olemme saaneet sarjalle erinomaisen alun. Olemme päästäneet kolmessa ottelussa vain yhden maalin – näen, että nousijajoukkueella tulee olla ennen kaikkea hyvä puolustus, joten ensimmäiset pelit lupailevat hyvää. Muotomme pysyy todella tiiviinä, mikä on auttanut meitä välttymään takaiskuilta, Roiha sanoo.  

EIF-ottelussa Roiha puski pallon verkon perukoille Daniel Rantasen kulmapotkusta. JäPS-voitossa Jasper Jalonen puolestaan alusti kaksi Roihan maalia ja hankki rangaistuspotkun, jonka Roiha upotti alakulmaan.

– Danielilta on tullut ensimmäisten kierrosten aikana laadukkaita keskityksiä, ja minulla voisi olla hyvinkin pari lisäosumaa. Pallot ovat tippuneet hyvin minulle, jatkossa minun tulee laittaa ne tehokkaammin sisään. Mukana on ollut välillä vähän huonoa tuuriakin, Roiha toteaa. 

– ”Jappe” on löytänyt minut hyvin maalilta ja muutenkin kentältä. Olemme käyneet treeneissä läpi paljon juttuja. Uskon, että yhteispelimme paranee entisestään kauden mittaan, kun opimme tuntemaan liikkeemme vielä paremmin.

Jonatan Johanssonin miehistö pääsi lähtemään toukokuuhun sarjakärjessä. Viime vuonna nousu jäi turkulaisten osalta haaveeksi, mutta tällä kaudella Tepsi kuuluu ennakkosuosikkien joukkoon. Roihalla ja kumppaneilla riittää nälkää Ykkösen mestaruuteen.

– Minulla on RoPS-ajoilta monta hopeaa, ja tänä vuonna haluan voittaa sarjan. Kakkossijakin vaatii hyvää suoritusta, ja hopeakaudelta 2018 on hienoja muistoja, mutta mestaruus on aina mestaruus.