Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
8.4.2022

Tiia Juntikka naisten Futsal-Liigan kuukauden pelaaja

Naisten Futsal-Liigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi äänestettiin pelaajien toimesta FTK-Tornion Tiia Juntikka.


Tiia Juntikka voitti Futsal-Liigan pistepörssin (Kuva: Jani Virolainen)

Maaliskuun tehopisteet kolmessa pelatussa ottelussa olivat hurjat 8+3, joiden myötä Juntikka varmisti myös koko sarjan pistepörssin ylivoimaisen voiton. Pistepörssin voitto tuli tehopistein 30+18=48, jotka syntyivät 22 ottelussa.

- Kyllä tietyllä tavalla maaleista ja pisteistä elän, ja niitä minulta odotetaankin. Mahtavahan se on auttaa joukkuetta pärjäämään ja kyllä se pistepörssin voitto tietenkin hyvältä tuntuu. Vaikka silti täytyy myös sanoa, nykyään ei ole enää niin väliä kuka sen maalin tekee, riittää että joku meidän joukkueesta tekee, Juntikka kertoo.

FTK-Tornio sijoittui runkosarjassa lopulta kolmanneksi vahvan kevätkauden ansiosta.

- Kausi on ollu noususuhdanteinen koko joukkueelta. Syyskierros oli rikkonainen ja hankala, mutta tiedettiin kyllä, kun saadaan porukka terveeksi ja jatketaan hyvää tekemistä harjoituksissa, niin ennemmin tai myöhemmin se näkyy myös tuloksissa ja pelikentällä. Saatiin kyllä hyvä vire joulun jälkeen päälle. 

Nousukunnon takana on tervehtyneitä pelaajia, mutta myös työnteon kautta tullutta joukkuepelin parantumista. Koko joukkueen onnistumista tarvitaan, mikäli runkosarjan kolmostila halutaan kääntää vielä kovemmaksi menestykseksi kevään ratkaisupeleissä. Ja myös niitä Juntikan tehopisteitä.

- Myös itsellä parani peliesitykset loppukautta kohti, kun hitsaannuttiin vieläkin tiiviimmin joukkueena yhteen. Alkoi itsekin tajuamaan pelikavereitten pelityylejä ja ajatuksia paremmin. Vaikka olikin vanhojaki pelikavereita, niin silti myös useita uusia, joiden kanssa aiempaa kokemusta ei ollut.  Tehopisteitä tuli melko tasaisesti itsellä, mutta ehkä tämä runkosarjan päätöskuukausi oli niistä se paras. Pitäisi ainakin olla huippukunto pudotuspeleihin. Sitä tarvitaankin, sillä kevään peleissä vastassa on todella kovia joukkueita ja moni tavoittelee mestaruutta ihan tosissaan, Juntikka päättää.

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Palloliiton toimittama valinta tehtiin pelaajien äänestyksen perusteella siten, että oman joukkueen pelaajaa ei saanut äänestää.