Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
3.5.2022

Olosuhteilla on merkitystä!

Jalkapallon Pelaajayhdistys korostaa, että kenttien on oltava riittävän hyvässä kunnossa ja turvallisia pelaajille.

Jo tälläkin kaudella miesten Ykkösessä ja Kansallisessa Liigassa on pelattu pelejä kentillä, joiden alusta ei missään nimessä ole turvallinen pelaajille.

Jalkapallon Pelaajayhdistys korostaa, että otteluille ja pelaajille on taattava riittävän hyvä ja turvallinen kenttä. Jos kenttä ei täytä turvallisuus- tai lisenssimääräyksiä, kentällä ei silloin myöskään tule ottelua pelata.

Hankalan talven jälkeen pelikentät on tarkastettava hyvissä ajoin ennen peliä, että pystytäänkö ottelua sillä kentällä pelaamaan. Jos näitä tarkastuksia ei tehdä tai muita ohjeistuksia ei noudateta, kärsivät pelaajat tästä eniten.

Veikkausliiga, Kansallinen Liiga, miesten Ykkönen ja naisten Ykkönen kuuluvat lisenssijärjestelmän piiriin. Tämä tarkoittaa, että joukkueilla pitää olla lisenssijärjestelmän vaatimukset täyttävä kenttä ja sille myös varakenttä.

Jalkapallon Pelaajayhdistys

Lisätiedot:
Panu Autio
+358 40 702 2710
panu.autio(a)jpy.fi

MUOKATTU
"Jo tälläkin kaudella miesten Ykkösessä ja Kansallisessa Liigassa on pelattu pelejä kentillä, joiden alusta ei missään nimessä täytä lisenssijärjestelmän vaatimuksia tai ole turvallinen pelaajille" - kohtaa on muokattu, koska lisenssimääräykset vaihtelevat eri sarjatasoilla.