Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
11.4.2023

Kansallinen Liiga käyntiin - Ruutu tarjoaa huippuedun jäsenille!

Kansallinen Liiga käynnistyy tulevana viikonloppuna täydellä ottelukierroksella.

Kansallisessa Liigassa pelaa kaudella 2023 10 joukkuetta. Kaksinkertaisen runkosarjan jälkeen kuusi parasta jatkaa pelejään Mestaruus- ja neljä heikointa Haastajasarjassa.

Ruutu näyttää kaikki Kansallisen Liigan pelit suorina lähetyksinä kaudelta 2023. JPY:n jäsenenä voit valita oman jäsenyytesi mukaan Ruutu+ -huipputarjouksen. Ruutu+ astuu voimaan, kun olet maksanut jäsenmaksusi ja on voimassa seuraavat 12 kuukautta.

Liity jäseneksi: https://www.jpy.fi/fi/register
Aktivoi jäsenyys vuodelle 2023: https://www.jpy.fi/fi/login

Turku palasi liigakartalle

Yksi sarjan mielenkiintoisimmista joukkueista on TPS, joka palasi täksi kaudeksi liigatasolle. Monet povaavat TPS:sta kauden yllättäjää. Yksi joukkueen avainpelaajista on 26-vuotias Emma Santamäki, joka palasi täksi kaudeksi ulkomailta TPS-paitaa. Santamäki pelasi kauden 2019 Tavagnaccossa Italiassa, kaudet 2020 ja 2021 AIK:ssa Ruotsissa sekä kauden 2022 Umeåssa.

- Tosi hyvät fiilikset. Kaikki on mennyt täällä hyvin ja ollut sellaista, mitä odotinkin, Santamäki kertoi tiistaina Kansallisen Liigan avaustilaisuudessa.

Viime kaudella TPS voitti siis Ykkösen ja nousi näin Kansalliseen Liigaan. Talvella TPS eteni Kansallisessa Cupissa aina välieriin asti.

- Meillä on takana tosi hyvä pre-season. Emme ole ihan tavallinen nousijajoukkue, sillä meillä on monella pelaajalla jo vuosien liigakokemusta. Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneita, puolustaja pohti.

- Liigaan on nostettu monia nuoria pelaajia täksi kaudeksi. Se tuo oman vivahteensa. Uskon, että peli liigassa kehittyy jälleen ja nopeutuu entisestään, kokenut, 131 liigapelin Santamäki povasi.

Nuorten pelaajien läpimurtoja

PK-35 Vantaa on ollut liigan kestomenestyjä 2010-luvulla. PK-35 Vantaa on voittanut Suomen mestaruuden vuosina 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 ja 2018. Kaudella 2019 pelasi Ykkösessä, mutta sen jälkeen vantaalaisjoukkue on tehnyt taas paluuta kärkitaisteluun. Viime vuonna PK-35 Vantaa sijoittui neljänneksi.

- Meillä on ollut haastava pre-season. Ikäviä loukkaantumisia on ollut ja sen lisäksi myös sairasteluja paljon. Kun puolustamme tiiviisti, vältämme helppoja maaleja ja hyödynnämme omat paikkamme hyvin, niin taistelemme mitaleista, PK-35 Vantaan laitapelaaja Reetta Suomela pohti.

24-vuotias Suomela aloittaa nyt kolmannen kautensa Pk-35 Vantaan riveissä. Kaksi edellistä kautta hän on pelannut isossa roolissa ja viime kaudella syntyi myös neljä maalia.

- Enemmän tehoja, Suomela linjasi oman tavoitteensa.

- Toki nyt haluan päästä kuntoon, kun on ollut talvella sairasteluja. Haluan myös näyttää esimerkkiä muille energisyydestä ja taistelutahdosta, laitapelaaja lisäsi.

PK-35 sijoittui viime kaudella viidenneksi. Joukkueen keskikenttäpelaaja Minea Lassas on jälleen joukkueen kantavia voimia.

- Meillä on joukkueessa samanlainen identiteetti kuin edellisvuosina. Joukkue on yhtenäinen, ja moni pelaaja on pelannut pitkään yhdessä. Se tuo hyvää luottoa ja yhteispeli on sitä myötä myös luonnollista. Meillä on ollut myös pitkään sama valmentaja, jonka takia ympäristö on sellainen, että pelaajat uskaltavat kantaa vastuuta, 24-vuotias Lassas kertoi.

Lassas debytoi liigatasolla HJK:ssa kaudella 2017. Hän kuitenkin palasi PK-35:een kesken kauden 2018. Lassas oli nostamassa pihlajanmäkeläisiä Ykkösestä Liigaan ja nyt PK-35:lla alkaa neljäs peräkkäinen liigakausi. 

- Olemme sellainen pieni Pihliksen jengi, kuten valmentajammekin sanoo. Haluamme olla kaikilla ikävä vastustaja, mutta taas helposti sympatisoitava joukkue katsomosta. Taistelua ja periksiantamattomuutta nähdään varmasti taas.

Lassas kertoi, että joukkueen tavoitteena on pääsy Mestaruussarjaan eli kuuden parhaan joukkoon.

- Tänäkin vuonna nähdään varmasti paljon nuorten pelaajien läpimurtoja, Lassas povasi.

KANSALLISEN LIIGAN AVAUSKIERROS
PE 14.4. 19.00 PK-35 Vantaa – Ilves
LA 15.4. 16.00 PK-35 – TPS
LA 15.4. 14.00 KuPS – ONS
LA 15.4. 14.00 HPS - Åland United
SU 16.4. 16.00 HJK - FC Honka