Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
12.3.2024

JPY ja Jalkapalloalumnit ry tiiviissä yhteistyössä

Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY) ja Jalkapalloalumnit ry tekevät tiivistä yhteistyötä kehittääkseen pelaajien välisiä yhteyksiä ja yhteisöllisyyttä yli sukupolvirajojen.

Jalkapalloalumnit ry on jo aktiiviuransa lopettaneiden entisten huippujalkapalloilijoiden oma rekisteröitynyt yhteisö, joka haluaa koota kaikki entiset huippujalkapalloilijat saman katon alle, yhteiseen kotiin. Yhdistys haluaa edistää jäseniensä keskinäistä yhteydenpitoa, toimia dynamona erilaisille tapahtumille ja muulle yhteistoiminnalle sekä tarvittaessa tukea myös sellaisia entisiä pelaajia, jotka ovat kohdanneet odottamattomia haasteita elämässään.

- Molemmat osapuolet ovat vahvasti pelin ja pelaajan puolella. Pelaajien välinen yhteys ja yhteisöllisyys yli sukupolvirajojen on merkittävä asia kaikille jalkapalloilijoille ja futsalpelaajille. JPY pyrkii tukemaan myös pelaajien uranjälkeistä elämää, joten tiivis yhteistyö Jalkapalloalumnit ry:n kanssa on kaikkien futarien, futsalpelaajien ja koko futisyhteisömme etu, toteaa JPY:n toiminnanjohtaja Panu Autio.

Jalkapalloalumnit ry on perustettu loppuvuodesta 2022. Perustajäseniä ovat Petri Jakonen, Markus Juhola, Maija Saari, Juha Reini, Anna-Kaisa Rantanen ja Katri Mattsson.

- Alumnien ja JPY:n yhteinen tavoite on muodostaa vahvoja pelaajien yhteisöjä. Pelit, pukukoppi ja pelaajan elämä jättävät jäljen, joka pysyy koko elämän. Vahva yhdistystoiminta niin aktiivipelaajien kuin lopettaneiden pelaajien kesken on molempien osapuolten etu, ja yhdessä voimme tukea molempien yhdistysten kasvua ja toimintaa, Juhola sanoo.

Yhteistyön konkreettisin esimerkki heti alkuun on JPY:n yhteyspäällikkö Timi Lahden työpanoksen osittainen hyödyntäminen myös Jalkapalloalumnit ry:n toiminnassa.

- On hienoa päästä mukaan kehittämään myös Jalkapalloalumnien toimintaa. Futari on aina futari, ja me kaikki jaamme yhteisen kokemuksen, mitä on elää jalkapalloilijan elämää. Viimeinen peli tulee jokaiselle, mutta futis on parhaimmillaan koko elämänmittainen tarina. Siinä asiassa voimme molemmat yhdistykset auttaa pelaajia niin uran aikana kuin sen jälkeen, Lahti sanoo.

Tutustu Jalkapalloalumnien toimintaan