Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
25.8.2022

FIFA FIFPRO Women’s World 11 -äänestys käynnissä

Kauden 2021-2022 FIFA FIFPRO Women’s World 11 -äänestys on nyt avattu ja pelaajat voivat äänestää menneen kauden parhaat pelaajat maailmanlaajuisesti.

World 11 -äänestys on ainoa koko maailman kattava äänestys, jossa nimenomaan pelaajat äänestävät toisiaan. Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus osallistua ja jokainen ääni on tasavertainen. Suomessa äänestää voivat Kansallisen Liigan pelaajat.

World 11 -joukkueen äänestys tapahtuu täysin digitaalisesti. Maiden pelaajayhdistykset jakavat oman maansa pelaajille linkit, joilla pelaajat pääsevät äänestämään. Jokainen pelaaja valitsee kolme maalivahtia, kolme puolustajaa, kolme keskikenttäpelaajaa ja kolme hyökkääjää, jotka ovat pelaajan mielestä olleet menneen kauden parhaat.

Lopulliseen World 11 -joukkueeseen valitaan eniten ääniä saanut maalivahti sekä kolme eniten ääntä saanutta puolustajaa, keskikenttää ja hyökkääjää. Viimeinen jaossa oleva paikka menee kenttäpelaajalle, joka on saanut seuraavaksi eniten ääniä. Lopullinen World 11 -joukkueen ryhmitys voi siis olla joko 3-4-3, 3-3-4 tai 4-3-3.

Äänestyslistalla on noin 250 pelaajaa, mutta pelaajat voivat äänestää myös pelaajia, jotka eivät tässä listalla ole.

Ennen lopullista World 11 -joukkueen julkistamista FIFA ja FIFPRO julkaisevat 23 pelaajan listan, jotka ovat saaneet eniten ääniä. Tässä vaiheessa mukana on eniten ääniä saaneet kolme maalivahtia, kuusi puolustajaa, kuusi keskikenttäpelaajaa ja kuusi hyökkääjää sekä kaksi seuraavaksi eniten ääntä saanutta kenttäpelaajaa.

Lopullinen, pelaajien äänestämä, joukkue julkistetaan myöhemmin The Best FIFA Football -tapahtumassa.

- Joukkueet ovat nyt saaneet omat linkkinsä äänestykseen ja tavoitteena on saada 200 ääntä Suomesta, joka ei missään nimessä ole mahdottomuus, kun katsoo joukkueiden pelaajamääriä, JPY-lähettiläs Emma Immonen kertoo. 

- Toivon kaikkien äänestävän omia suosikkejaan, sillä äänestys on kansainvälisesti meille hyvin tärkeä. Itse pidän äänestystä yhtenä konkreettisena esimerkkinä siitä, että me täällä Suomessa olemme osa kansainvälistä jalkapalloperhettä, Immonen lisää.

Viime vuonna naisten World 11 -joukkueen äänestykseen osallistui yhteensä 3675 pelaajaa ympäri maailman.

Viime vuoden Women´s World 11 -joukkueeseen äänestettiin seuraavat pelaajat:
Maalivahti: Christiane Endler
Puolustajat: Lucy Bronze, Millie Bright, Magdalena Eriksson, Wendie Renard
Keskikenttä: Estefania Banini, Barbara Bonansea, Carli Lloyd
Hyökkääjät: Marta, Vivianne Miedema, Alex Morgan

Suomalaispelaajista lähimpänä paikkaa World 11 -joukkueeseen on ollut Tuija Hyyrynen, joka oli 55 eniten ääniä saaneen pelaajan joukossa kauden 2017 päätteeksi.

Miesten FIFA FIFPRO World 11 -joukkue äänestään tänä vuonna vasta joulukuussa pelattavien MM-kisojen jälkeen.