Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
14.6.2018

Ella-Rosa Huusko Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

FC Hongan Ella-Rosa Huusko on valittu pelaajien äänestyksessä Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaajaksi toukokuussa.

Huusko on ollut FC Hongan kuluvan kauden paras maalintekijä. Kymmenessä Naisten Liigan ottelussa hyökkääjä on pyssyttänyt jo kahdeksan maalia.

- Tuntuu totta kai hyvältä, valehtelisin jos väittäisin muuta! Huusko iloitsee valinnastaan.

- Kun tuli se äänestys, kyllä siinä ajatuksen tasolla kävi mielessä, kukahan se (kuukauden pelaaja) on tässä kuussa, hän nauraa.

Yksi avaintekijä alkukauden maalitykitykseen on Huuskon arvion mukaan rentous. Käynnissä on toinen kausi Hongassa, ja sitä kautta myös joukkueen pelitapa, kanssapelaajat ja yhteisö ovat tutumpia.

- Minulle ei ole koskaan sopinut sellainen, kun hyökkääjiltä tosi usein kysytään kauden alussa, että no, montakos maalia teet tällä kaudella ja mitkä ovat tavoitteesi? En ole tälle kaudelle asettanut itselleni mitään sellaisia. Totta kai joukkueelle on asetettu tavoitteita ja hyökkäjänä haluaa tietenkin onnistua, mutta tuloksetkin kertovat, että meillä on ollut laajalla rintamalla onnistumisia maalinteossa, Huusko sanoo ja jatkaa:

- Penkillä istuu sellaisia hyökkääjiä, ketkä olisivat jossain muussa joukkueessa automaattisesti avauksessa joka kerta. Kun ei kanna stressiä omasta onnistumisesta, se luo varmasti sellaista rentoutta joka pelaajalle kentällä. Tiedän, että meillä on sellainen pelaajakalusto, että aina pystytään laittamaan sinne sellaiset pelaajat jotka hoitavat homman himaan.

Huusko oli jo viime kaudella Hongan paras maalintekijä 12 osumalla. Verkko heilui ja kauden päätteeksi tuli Suomen mestaruus, mutta otti aikansa omaksua uuden joukkueen pelitapa ja päästä sisään ryhmään.

- Viime kaudella siinä meni myös pitkään, että oppi sen pelimallin, pääsi joukkueeseen ja pystyi ymmärtämään, mitä valmentaja haluaa. Nyt kun on toinen kausi, niin on jo tuttu joukkue, tutut pelaajat ja pelimalli on tuttu. Totta kai pelaamiseen on tullut pieniä muutoksia viime kauteen verrattuna, mutta tavallaan se pohja lähteä tälle kaudelle oli jo siellä. Se on helpottanut tänä kautena myös sitä omaa onnistumista.

Siilinjärven Palloseuran kasvatti on pelannut Naisten Liigaa aiemmin Pallokisoissa, HJK:ssa ja ennen siirtoaan Honkaan viime kaudeksi taas kahden kauden ajan Pallokissoissa. Naisten Liigassa Huusko on tehnyt urallaan jo 53 maalia.

Tie vei Pallokissoista Honkaan, kun Huusko sai koulupaikan Helsingistä ja muutti sen myötä pääkaupunkiseudulle. Kärki oli jo päättänyt haluavansa siirtyä juuri Honkaan ennen kuin siirtoa oli edes pistetty vireille.

Syksyllä koulussa alkaa kolmas vuosi. Huusko opiskelee ensihoitoa Metropolian ammattikorkeakoulussa.

Ikää hyökkääjällä on vasta 24 vuotta, mutta Huusko on ehtinyt pelata vuoden myös rapakon takana Yhdysvalloissa. Hän pelasi kauden 2014-15 maan yliopistosarjassa Ohiossa.

- Se oli hieno kokemus. Hanna Ruohomaa (HJK) pelasi kanssani samassa joukkueessa, kuten myös Sanni Välilä, joka on pelannut NiceFutiksessa pitkään Naisten Liigaa. En vaihtaisi sitä kokemusta pois. Kyllä se vuosi oli minulle sellainen, että olen jälkikäteen miettinyt, että oli oikea päätös lähteä. Se oli ollut mietinnässä toista vuotta, haluanko mennä sinne ylipäätään vai en, kun sieltä päästä kyseltiin.

- Sinä vuonna kun lähdin, oli oikeastaan viimeinen sauma mennä. Päätös tuli nopeasti ja kaikki tapahtui kohdallani todella nopealla tahdilla. Hieno kokemus, sain siltä reissulta tosi paljon, en vain jalkapallossa vaan siihen vuoteen kiteytyi ehkä kaikki se, mitä lähdin reissulta hakemaan.

Loppukauden aikana on kaksi selvää tavoitetta: Huusko haluaa uusia mestaruuden Hongan kanssa ja menestyä mahdollisimman hyvin Mestarien liigan karsinnoissa.

- Totta kai odotan, että hoidetaan mestaruus Espooseen toistamiseen. Europelejä en ole koskaan päässyt pelaamaan, ne kiintävät loppukaudesta. Olemme pelanneet vasta ensimmäisen kierroksen, tässä on vielä toinen kierros ja yläloppusarja edessä, että ei tässä voi vielä alkaa paukuttelemaan henkseleitä. Pitää tehdä nöyrästi duunia koko kausi loppuun asti ja katsoa kun pelit loppuvat, mikä on meininki, Huusko painottaa.