Liity Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseneksi! Rekisteröidy jäseneksi tästä.
12.4.2022

"On erittäin tärkeää, että pelaajat muistavat kouluttautua"

HJK:n saksalaispelaaja Leonie Pankratz korostaa pelaajillle koulutuksen ja opiskelun tärkeyttä.

Pankratz on pelannut aikaisemmin urallaan Saksassa Hoffenheimissa ja Ranskassa Montpellierissä. Nyt hän pelaa toista kauttaan HJK:ssa Kansallista Liigaa.

Pankratz tekee pelaamisen ohessa myös muita töitä Suomessa.

- Olen innoissani toisen urani kehittämisestä myös. Helmikuussa aloitin työskentelemään Valotaliven palveluksessa Helsingissä, 32-vuotias Pankratz kertoo.

Kaksoisuransa sovittamisessa Pankratz sai apua Bear IT Oyn uravalmennuksesta, joka tukee Kansallisen Liigan pelaajia.

- Saksassa työskentelin kaksi vuotta projektipäällikkönä yrityksessä, joka tarjosi uravalmennusta. Tiesin siis palvelun tarjoamat hyödyt. Suomessa olinkin sitten itse avuntarpeessa. Etsin työtä Helsingistä ja halusin ottaa heihin ehdottomasti yhteyttä.

Pankratz kertoo olevansa erittäin kiitollinen yhteistyöstään Bear IT:n kanssa. Hänen mukaansa esimerkiksi vinkit ansioluettelon tekemisessä olivat todella hyviä, koska Saksassa ja Suomessa työnantajat odottavat ansioluettelolta hieman eri asioita.

- Naisten jalkapalloilu muuttuu jatkuvasti ammattimaisempaan suuntaan. Itselläni ei ollut pakottavaa tarvetta tehdä töitä jalkapallon ohessa, mutta päätin tehdä niin.

- On erittäin tärkeää, että pelaajat muistavat kouluttautua. Jalkapallo on kaunein laji maailmassa, mutta ei silti koko elämä. On niin paljon kaikkea muutakin mahtavaa.

Pankratzin mielestä varsinkin nuoret pelaajat ovat haavoittuvassa asemassa. He eivät saksalaisen mielestä saisi profiloitua vain pelaajiksi, vaan ihmisiksi, joiden tulisi kehittää myös lajin ulkopuolisia kykyjään.

- Jos on olemassa taho, joka voi auttaa sinua tällaisen itsetutkiskelun kanssa, niin sinun tulisi ehdottomasti hyödyntää se.

Lue koko juttu Kansallisen Liigan sivuilta