Sopimuksettomien pelaajien maajoukkue

Se on näytön paikka!Suomen sopimuksettomien pelaajien virallinen jalkapallomaajoukkue valitaan jokaisen kauden jälkeen loppuvuodesta sellaisista Pelaajapörssiin ilmoittautuneista pelaajista, joilla ei ole pelaajasopimusta seuraavaksi kaudeksi. Tämä 16 pelaajan ryhmä leireilee alkuun yhdessä ja matkustaa sen jälkeen vuoden ensimmäisinä päivinä sopimuksettomien pelaajien kansainväliseen turnaukseen Osloon. Norjassa pelattavan FIFPro Winter Tournament -tapahtuman järjestää jalkapallon kansainvälinen pelaajayhdistys FIFPro. Turnaukset perimmäisenä tarkoituksena on toimia avoimena näyttöpaikkana kaikille sopimuksettomille pelaajille.

Suomen sopimuksettomien pelaajien maajoukkue on osallistunut turnaukseen jo seitsemän kertaa. Suomi voitti kautta aikain ensimmäisen turnauksen ja sama uusiutui vuoden 2014 tammikuussa. Turnaukseen osallistuvat Suomen lisäksi Norjan, Ruotsin ja Irlannin sopimuksettomien pelaajien maajoukkueet. Kaikki joukkueet pelaavat yhden alkuottelun sekä finaali- tai pronssiottelun siihen päälle. 

- Paikalla on runsaasti eri maiden seurojen edustajia ja agentteja. On erittäin hienoa, että tällainen jokavuotinen näyttömahdollisuus tarjotaan myös meille suomalaispelaajille, vuoden 2014 turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Roope Riski kiittelee.

Suomalaiset pelaajat ovat työllistyneet edellisen neljän turnauksen aikana käytännössä sataprosenttisesti. Roope Riskin ura jatkui Oslon leirin jälkeen Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Hønefoss BK:n riveissä.