Jalkapallon Pelaajayhdistys ry on kotimaisten huippujalkapalloilijoiden sekä huippujalkapallon tinkimätön edunvalvoja.

Pelin ja pelaajan puolella

Pelaajapörssi Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ylläpitämä Pelaajapörssi kaikkien sopimusta tavoittelevien suomalaisten huippupelaajien oma työnhakupörssi. Pelaajapörssiin voikin rekisteröityä kuka tahansa sellainen JPY:n jäsenenä oleva suomalainen huippusarjojen pelaaja, jonka sopimus on päättynyt.

Liity Pelaajapörssiin »

Job 4 Player Suomen, Ruotsin ja Norjan jalkapallon pelaajayhdistykset ovat valmistelleet yhdessä pelaajien omaa CV-projektia, joka pohjautuu tanskalaisten kehittämään Job 4 Player -järjestelmään. CV-tietokannan tarkoituksena on tarjota yleistä tietoa pelaajien vahvuuksista pelaajauran jälkeisiä työmarkkinoita varten.

Lue lisää »

Koulutus Jalkapallon Pelaajayhdistys tekee yhteistyötä usean eri oppilaitoksena kanssa, jotta suomalaiset huippujalkapalloilijat pystyivät hakeutumaan opintojen pariin jo huippu-uran aikana, tai viimeistään heti uran jälkeen. Nämä oppilaitokset huomioivat myös pelikauden asettamat vaatimukset.

Lisää koulutusvaihtoehdoista »

26/03/2015

Työnjohtaja Samuli Kaivonurmi

FC KTP:n hyökkääjä Samuli Kaivonurmi on yksi Veikkausliigan pelaajista, joka tekee pelaamisen ohessa päätoimisesti myös muita töitä. 27-vuotias Kaivonurmi toimii rakennustyömaalla työnjohtajana. Koulutukseltaan hän on rakennusmestari.

25/03/2015

Juha Pirinen talvestaan MYPAn riveissä: ”Se oli tuskallista aikaa”

23-vuotias Juha Pirinen siirtyi täksi kaudeksi RoPS:n riveihin MYPAsta. Pirinen pelasi jo vuonna 2009 Tampere Unitedin riveissä Veikkausliigaa. Sen jälkeen seuroja ovat olleet Haka ja MYPA. Talvella Pirinen allekirjoitti sopimuksen RoPS:n kanssa.

25/03/2015

YLE: Urheilu edistää maahanmuuttajien sopeutumista

Työ- ja elinkeinoministeriön maahanmuuttojohtaja Kristina Stenman painottaa suomalaisen liikunnan ja urheilun nollatoleranssia rasismin suhteen. Hän kiittelee Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Suomen Palloliiton toimintaa rasismin kitkemiseksi.

23/03/2015

Opetus- ja kulttuuriministeriön esittää: Urheilun eettisten asioiden hallinnointi ADT:lle

Urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund vastaanotti Liikunnan pyöreä pöytä -linjaukset. Yksi linjauksista koski Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n tehtäviä tulevaisuudessa.

KYMPPIPAIKKA.fi

Suomalaisesta jalkapallosta

FIFPro.org

Worlds Player's Union

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseniksi pystyvät liittymään suomalaisten huippujalkapallosarjojen pelaajat. JPY:n keskeisimmät arvot ovat kansainvälisyys, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, asiantuntijuus ja luotettavuus.

FIFPro

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry liittyi Kansainvälisen Pelaajayhdistyksen, FIFPro:n, täysjäseneksi vuonna 2001.

Yhteistyökumppanit

Pelaajayhdistyksellä on niin yritys- kuin järjestöpuolenkin yhteistyökumppaneita useilta eri toimialueilta.

Toimintasuunnitelma

Pelaajayhdistyksen VISIO 2015: Kaikki huippujalkapalloilijat ovat arvostettuja vaikuttajia kentällä ja kentän ulkopuolella.

Liity pelaajayhdistyksen jäseneksi