Jalkapallon Pelaajayhdistys ry on kotimaisten huippujalkapalloilijoiden sekä huippujalkapallon tinkimätön edunvalvoja.

Pelin ja pelaajan puolella

Pelaajapörssi Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ylläpitämä Pelaajapörssi kaikkien sopimusta tavoittelevien suomalaisten huippupelaajien oma työnhakupörssi. Pelaajapörssiin voikin rekisteröityä kuka tahansa sellainen JPY:n jäsenenä oleva suomalainen huippusarjojen pelaaja, jonka sopimus on päättynyt.

Liity Pelaajapörssiin »

Job 4 Player Suomen, Ruotsin ja Norjan jalkapallon pelaajayhdistykset ovat valmistelleet yhdessä pelaajien omaa CV-projektia, joka pohjautuu tanskalaisten kehittämään Job 4 Player -järjestelmään. CV-tietokannan tarkoituksena on tarjota yleistä tietoa pelaajien vahvuuksista pelaajauran jälkeisiä työmarkkinoita varten.

Lue lisää »

Koulutus Jalkapallon Pelaajayhdistys tekee yhteistyötä usean eri oppilaitoksena kanssa, jotta suomalaiset huippujalkapalloilijat pystyivät hakeutumaan opintojen pariin jo huippu-uran aikana, tai viimeistään heti uran jälkeen. Nämä oppilaitokset huomioivat myös pelikauden asettamat vaatimukset.

Lisää koulutusvaihtoehdoista »

24/04/2015

Tim Sparv kirjoittaa vaikuttamisesta

Suomen A-maajoukkuepelaaja ja tanskalaisen FC Midjyllandin keskikenttäpelaaja Tim Sparv kirjoitti kolumnin vaasalaisen Pohjalainen-lehteen. Sparvin sanoman ydin on tiivis: "Ammattiurheilija voi vaikuttaa".  Punainen kortti rasismille oli vahvasti mukana.

23/04/2015

Antti Okkonen: ”Puoliammattilaisuus” on väärä suunta Veikkausliigalle

Rovaniemen Palloseuran Antti Okkonen on huolissaan suunnasta, johon Veikkausliiga on menossa kovaa vauhtia. Veikkausliigassa yhä useampi joukkue on ns. puoliammattilaisjoukkue, jolloin pelaajat tekevät muita töitä pelaamisen ohessa.

20/04/2015

Punainen kortti rasismille -seminaari

Suomen Monikulttuurisen Liikuntaliitto (FIMU ry) järjestää torstaina Helsingissä seminaarin teemalla: ”Rasismi urheilussa - yhteistyön merkitys yhdenvertaisuuden edistämisessä”. Seminaari on tarkoitettu eri urheilualan vaikuttajille.

18/04/2015

Naisten Liiga alkaa viikonloppuna – Yle mukana avauskierroksella

Naisten Liiga pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Yle näyttää viikonlopun aikana kaksi peliä suorina lähetyksinä. Lauantaina 18.4. Yle näyttää ottelun PK-35 Vantaa-TPS ja sunnuntaina (19.4.) vuorossa on FC Honka-Åland United.

KYMPPIPAIKKA.fi

Suomalaisesta jalkapallosta

FIFPro.org

Worlds Player's Union

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry

Jalkapallon Pelaajayhdistyksen jäseniksi pystyvät liittymään suomalaisten huippujalkapallosarjojen pelaajat. JPY:n keskeisimmät arvot ovat kansainvälisyys, yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys, asiantuntijuus ja luotettavuus.

FIFPro

Jalkapallon Pelaajayhdistys ry liittyi Kansainvälisen Pelaajayhdistyksen, FIFPro:n, täysjäseneksi vuonna 2001.

Yhteistyökumppanit

Pelaajayhdistyksellä on niin yritys- kuin järjestöpuolenkin yhteistyökumppaneita useilta eri toimialueilta.

Toimintasuunnitelma

Pelaajayhdistyksen VISIO 2015: Kaikki huippujalkapalloilijat ovat arvostettuja vaikuttajia kentällä ja kentän ulkopuolella.

Liity pelaajayhdistyksen jäseneksi